2016-os egészséghoroszkóp: mire számíthatsz az új esztendőben?
Jó erőben leszel, vagy betegség fenyeget? Most kiderül.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan kíváncsiak, mit hozhat 2016, ezért érdeklődve bújják éves horoszkópjaikat, ám, ha fontossági sorrendet szeretnénk kialakítani, melyik éves horoszkóp a legfontosabb a témáját tekintve, bizonyosan az egészséghoroszkóp győzedelmeskedne mind felett.

Az egészség a legfontosabb ugyanis, hisz, ha az nincs, semmi sincs. Keresd ki jegyed, és olvasd el, mit jósolnak neked a csillagok a 2016-os évre az egészségedet illetően, valamint, hogy mire érdemes fokozottan vigyáznod!

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Jóra és rosszra egyaránt számíthatsz. Egy feladat végig elkísérhet tehát, mégpedig az, hogy próbáld mindig a pozitív felé billenteni a mérleg nyelvét. Fontos, hogy a lelki dolgok ne gyakoroljanak kedvezőtlen hatást életedre. Iktasd ki a stresszt, és ne aggodalmaskodj sokat, hisz mindig lesz valahogy, akár idegeskedsz, akár nem. Ha erre nem figyelsz, az hozhat bajt. Immunrendszered gyengülhet, és vérnyomásgondok is jöhetnek.

Bika (IV. 21 - V. 20.)

Fokozottan figyelj egészségedre 2016-ban. Sajnos gyakorta utolérhet a megfázás, kiváltképp év elején. Érdemes tudatosan erősítened immunrendszered vitaminkúrával. Étrendedre, emésztésedre is fordíts nagyobb figyelmet az eddiginél, főleg tavasztól őszig. Se mirelit, se túl cukros ételeket ne egyél. Testi épségedre is vigyázz, mivel sérülést szenvedhetsz. Törés, rándulás, sebesülés is szóba jöhet. Legyél óvatos!

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Ne legyél vakmerő, mert sérülés érhet. Év elején, talán a téli szürkeség miatt előfordulhat, hogy rosszkedv kerít hatalmába, és ez sajnos étvágyadra, emésztésedre nem gyakorol túl kedvező hatást. Sajnos előfordulhatnak vérnyomásproblémák is. Fontos, hogy ettől az esztendőtől rászokj a reggelire, amennyiben eddig nem ettél reggel. Ez a nassolási kedvet csökkenti, az energiaellátást kiegyensúlyozza, és a túlsúly ellen is jó fegyver.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

A 2016-os év szóljon egy nagyobb életmódváltásról. Esetedben arra intenek a csillagok, hogy minden eddiginél jobban figyelj oda az egészségedre. Egyél egészséges ételeket, mozogj, pihenj, és minél kevesebbet stresszelj. Ha az apróbb meghűléseket sikerülhet is leküzdened némi recept nélküli orvossággal, ettől még hosszútávon is oda kell magadra figyelned, hogy hosszú és egészséges életet élhess. Ideje szűrővizsgálatokra is ellátogatnod.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Bár az Oroszlánok egyik fő ismertetőjegye a legendásan jó immunrendszerük, most szükség lehet egy kis extra odafigyelésre, több vitamin bevitelére. Az emésztés is problémás lehet. Lelassulhat, kellemetlen, nehéz érzés alakulhat ki az emésztőrendszerben, különösen nyáron. Ha mozogsz, és elegendő rostot eszel, mindez megelőzhető. Ha magas vérnyomással küzdesz, 2016-ban figyelj fokozottan. Érdemes elmenned egy ellenőrzésre.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

2016-ban arra intenek a csillagok, hogy az általad apróságnak ítélt egészségi problémákkal is menj orvoshoz. Sosem tudni, hogy nem komolyabb baj van-e készülőben. Antibiotikumot persze csak akkor szedj, ha tényleg muszáj az orvos szerint. Ellenőriztesd vércukorszintedet is! Nyáron egyébként megnő a valószínűsége a kisebb baleseteknek, ebben az időszakban figyelj magadra fokozottabban!

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Vérnyomásodra kell fokozott figyelmet fordítanod 2016-ban, ugyanis, kiváltképp az év első felében, ezzel lehetnek gondjaid. Érdemes akár eljárnod jógázni, meditálni, hogy kiegyensúlyozottabb legyél lelkileg is. Így könnyebben veheted a megpróbáltatásokat, és lecsökkentheted magadban a stresszt. Ez bármilyen más sporttal is elérhető, illetve gondolkodj el, ha túl stresszes a munkahelyed, jó ötlet lehet váltani.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Szívedre és érrendszeredre fordíts fokozott figyelmet 2016-ban. Egyfelől nem árthat egy ellenőrző vizsgálat ezek állapotát felmérendő, másrészt életmódodban is ejts változtatásokat. Étkezz kevésbé zsírosan, rostban gazdagon, vedd fontolóra a dohányzás abbahagyását, és érdemes eljárnod mozogni is. Ha futni mész, még a pénztárcád sem bánja. Mindemellett egy óvatlan pillanatban sérülés érhet, legyél mindig figyelmes.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Számodra vegyesen alakulhat a 2016-os év, ha az egészséget nézzük. Leginkább tavasz végén és nyáron kell odafigyelned. Az új esztendőben gyomrod lehet érzékenyebb, savasodás zavarhatja meg a mindennapjaid. Rendszeres és egészséges étkezéssel ez kezelhető, megelőzhető lehet. Másfelől hajlamosabb lehetsz a megfázásra, amit immunrendszered erősítésével küszöbölhetsz ki.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

2016-ban ideje elmenned egy teljes kivizsgálásra. Vérvétel, vérnyomás, nőgyógyászati vizsgálat, és minden, ami ehhez hozzátartozik. Ha még év elején sort kerítesz rá, az a legjobb. Az esztendő során egyébként fokozottan és tudatosabban kellene kerülnöd a stresszt, mert, amit az hozhat - magas vérnyomás, gyomorpanaszok -, mind utolérhet. Se a munkahelyi, se a magánéleti problémákat ne vedd a szívedre, mindig van megoldás.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Esetedben a cukorbetegség az, ami fenyegető lehet, amennyiben nem veszed elég komolyan, hogy a túlzott cukorbevitelnek milyen komoly következményei lehetnek. Gondold át, hol tudnád a cukorbevitelt csökkenteni, és januártól állj át az új étrendre! Fontos figyelned testi épségedre is, ha ugyanis nem figyelsz kellőképp, 2016-ban sajnos kisebb baleset érhet. Légy megfontolt, és ne vakmerősködj, ez a legfontosabb.

Halak (II. 20 - III. 20.)

Emésztési problémák ronthatják el napjaid, de elegendő mozgással és rostban gazdag táplálkozással mindez elkerülhető. 2016-ban fontos, hogy, ha utazol, legyél körültekintőbb, ugyanis a csillagok állása szerint az új esztendőben nagyobb valószínűséggel ér baj útközben. Adass be védőoltást, ha olyan országba mész, ahol veszélyes betegségek kaphatók el, illetve tájékozódj előre a higiénés körülményekről is!

Ezt is szeretjük