Ebben a kémcsőben őrzik Edison utolsó leheletét: a legfurcsább tárgyak múzeumi tárlatokban
Bizarr, egyúttal különleges a kiállított utolsó lélegzet.

edison
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Michiganben működik egy múzeum, mely Henry Ford nevét viseli, és amelynek tárlatában érdekesebbnél érdekesebb elemekre bukkanni. Persze, vannak járművek, vonatok és autók, de van itt még valami, ami részint meghökkentő, részint csodálatos.

Thomas Edison és Henry Ford a legjobb barátok voltak. Viszonyuk aligha lehetett volna közelibb, ezt maga Edison így mesélte:

- Ami Henry Fordot illeti, nincsenek rá szavak, hogy kifejezzem érzelmeim. Csak azt mondhatom, maximálisan, a szó legteljesebb értelmében a barátom.

Kapcsolatuk olyan remek volt, hogy, amikor Edison tolószékbe kényszerült, Ford is vett egyet, hogy azokban versenyezhessenek. Ma a Ford Múzeumban őrzik Thomas Edison utolsó leheletét.

Edison és Ford.
Edison és Ford.

Halálakor lezárták a kémcsövet

A szobában, ahol Edison halálos ágyán feküdt, rengeteg kémcső volt, több is az ágy közvetlen közelében. Hiába az elektromossággal kapcsolatos találmányai, Edison igaz szerelme mégis a kémia volt, mint azt fia, Charles írta egy levelében. Ő kérte meg Edison orvosát, hogy, amint eltávozik, zárja le a szobában lévő kémcsöveket, így megőrizve apja utolsó lélegzetét. Ezek egyikét később a legjobb barát, Ford kapta meg - ezt állította ki tárlatában.

Különös tárgyak a múzeumokban

A Ford Múzeum tárlatának különleges darabján kívül is tartanak furcsaságokat múzeumokban. Ezekből következik egy összeállítás.

Ezt is szeretjük