Szöveget fordított át DNS-re: magába is fecskendezte a biohacker
Bizarr ötletet eszelt ki a DNS-hacker, és nem félt kipróbálni.

dns
beauty and style
Top olvasott cikkek

Láttunk már nem egy, nem kettő filmet, melyben különös emberkísérletek zajlottak, ám azt magunk sem gondolnánk, hogy a következő nem az egyik sztori a sokból. Egy francia férfi, akit biohackernek is nevezhetünk, furcsa dolgot eszelt ki, és nem félt kipróbálni.

Adrien Locatelli, a grenoble-i biohacker a Korán és a Biblia sorait fordította át DNS-kóddá, majd ültette be saját szervezetébe.

Veszélyes dologra vállalkozott a DNS-manipulátor

Locatelli meglepő módon nem egy tapasztalt tudós, hanem mindössze középiskolai tanuló. Nem tudta, hogy akár végzetes is lehet egy ilyen kísérlet, hiszen szervezete akárhogy reagálhatott volna a beültetésre.

Ötletét arra alapozta, hogy a DNS-ben minden gén az ACGT betűk jelölte alkotóelemek kombinációiból tevődik össze. Ebből kiindulva fogta a Koránt és a Bibliát, és átfordította azok néhány sorát DNS-kóddá. Ezután lábaiba fecskendezte a szövegből konvertált kémiai láncokat.

- Mivel lehetséges digitális információt DNS-sé konvertálni, kíváncsi voltam, mi lesz a helyzet egy vallásos szöveggel, ha azt egy élőlénybe ültetjük - mondta Locatelli.

Egyelőre jól van a biohacker

A merész középiskolás - akinek tettéből következően magas szintű a tudása, így akár sokra is viheti még - egyelőre semmi változást nem tapasztalt magán. Maga körül annál inkább, mivel környezete, illetve a tettéről neten értesülő emberek igen erős nemtetszését váltotta ki a bizarr kísérlet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Testén egyetlen apró változást észlelt csak. Miután beinjekciózta magát a vallásos sorokkal, pár napra bedagadt a bal lába. Azt nem tudni, mixelte-e a két írásból származó sorokat, vagy egyik lábába a Biblia, másikba a Korán sorai kerültek, de szerencsére egyéb egészségügyi károsodást nem szenvedett el a merész tizenéves. Remélhetőleg a későbbiekben sem derül ki semmilyen mellékhatása az akciónak.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük