Csipkerózsikát megerőszakolja a nős herceg, aztán megöli a feleségét: te ismered a Disney-hercegnők valódi történetét?
Éneklő kisállatok, gyönyörű ruhák, szőke herceg fehér lovon - ez mind szép és jó, de a Disney-hercegnők eredeti története ennél sokkal hajmeresztőbb.

GettyImages-1003943824
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok klasszikus mesét a Disney édes, bájos szemüvegén keresztül ismertünk meg, de a valóságban ezek a történetek közel sem voltak ilyen varázslatosak és vidámak.

A Disney-meséket novellák, legendák, rövid történetek ihlették, amik sok esetben nem is gyerekeknek készültek, a rajzfilmstúdió azonban olyan köntöst adott rájuk, ami aztán a fiatalabb korosztály számára is élvezhetővé tette a meséket.

Hamupipőke

Az egyik legnagyobb klasszikus kicsit más befejezést kapott a Grimm fivérek történetében, mint az 1950-es mesefilmben. Bár Hamupipőke mindkét történetben boldogan él a herceggel, a mostohanővérek már nem jártak ilyen jól az eredeti sztoriban.

hamupipoke

Míg a Disney által megálmodott világban csak mérgelődtek, amikor nem fért bele a lábuk az üvegcipellőbe, addig az eredeti történetben az egyik nővér a lábujjait, a másik pedig a sarkát vágta le azért, hogy bebizonyítsák: őket keresi a herceg. Kiderült a turpisság, és megtartották az esküvőt, ahol újabb csapás érte a gonosz testvéreket: két galamb kivájta a szemüket.

Hófehérke és a hét törpe

Szintén a Grimm testvéreknek köszönhetjük Hófehérke eredeti történetét, azonban az első Disney-hercegnőt már másként láttuk viszont a képernyőn. Az eredeti karakter már hétévesen hajadonnak számított, vagyis eladósorba került. Ezzel szemben a mesefilmben 14 évesként ábrázolták őt, és ez volt az a kor, amikor már férjhez mehetett az ifjú hercegnő.

hofeherke

A másik nagy változtatást a gonosz királynő sorsa jelentette: míg a mesében egy hegyről zuhant le, addig a Grimm történetben meghívták Hófehérke és a herceg esküvőjére, ahol felforrósított vascipőben addig kellett táncolnia, amíg meg nem halt.

Csipkerózsika

Auróra hercegnő egy szörnyű átok miatt egy toronyba zárva, álomban tölti a napjait, azonban Fülöp herceg rátalál, és a szerelmes csók felébreszti a lányt, majd boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Ezt a történetet ismerjük a Disney-mesékből, de az eredeti változat már kevésbé idilli.

csipkerozsika

A hercegnőt itt Táliának hívták, és egy király talál rá, aki az alvó lányt megerőszakolta, majd kilenc hónap múlva megszülettek ikreik, Nap és Hold. Tália a szülés után ébred fel, majd a király is visszatér meglátogatni őt: amikor látja, milyen szép gyermekei lettek, magával viszi a családot az országába.

Kiderül azonban, hogy a király nős, a feleség pedig kikel magából, amikor meglátja őket, megparancsolja a szakácsnak, hogy főzze meg a gyerekeket, Táliát pedig égessék el máglyán - végül a király jóvoltából a feleség végzi ott.

A cikk az ajánló után folytatódik

A 7 legdögösebb Disney-hercegnő: így néznének ki, ha mai lányok lennének

A törékeny lánykaként elhíresült hercegnők ezeken a képeken erős, vagány és dögös nőként jelennek meg: neked melyik a kedvenced?

(Képek forrása: Getty Images Hungary, Pinterest)

Ezt is szeretjük