Ezek a legbizarrabb templomok Európában: emberi csontokból áll a mennyezet és a csillár
Számos olyan templom található Európában, amiket nem a megszokott módon díszítettek.

csonttemplom6
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha templomra gondolunk, valószínűleg mindenkinek elsőre a csúcsos templomtorony, a freskók, az oltár és a padsorok jutnak az eszébe. A legtöbb helyen ez teljesen helytálló elképzelés, hiszen bizonyos feltételeknek meg kell felelni a vallási szentélyek kialakításánál, azonban vannak olyan helyek, amelyek teljesen eltérnek az átlagostól.

Európa legnagyobb részére a keresztény vallás jellemző, ám ez nem azt jelenti, hogy mindenhol hagyományos templomok találhatók. Több helyen is fellelhetők az úgynevezett csonttemplomok, amik elsőre egészen bizarrnak tűnhetnek, hiszen emberi maradványok vannak mindenütt.

Bizzar csonttemplomok Európában

A nem hétköznapi templomok lényegében csontházak vagy más néven osszáriumok, amik a középkorban terjedtek el. Ezek a temetőkben létrehozott kis helyiségek voltak, ahová az új sírok ásásával felszínre került régebbi emberi csontok kerültek. Ezek sok esetben nem külön kápolnában kaptak helyet, hanem hozzáépítették őket a templomokhoz, de olyanra is van példa, hogy különálló csontházakat emeltek. Sok helyen a mai napig megtalálhatók ezek a különleges építmények, az emberek pedig érdeklődve keresik fel őket, hiszen sokszor nagyon látványos módon használták fel a csontokat.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, Profimedia)

Ezt is szeretjük