3 bűnügy, amit tisztánlátók segítségével oldottak meg
Így dolgoztak a paranormális detektívek
Amikor nem elég a kézzelfogható.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Többször hallani arról, hogy a nyomozók egy-egy komoly nehézségeket okozó bűntény kapcsán természetfeletti képességekkel rendelkező egyéneket, jósokat, tisztánlátókat hívnak segítségül az ügy megoldásához.

Bár az esetek többségében a rendőrség nem számol be arról, hogy különleges segítséget kért volna, mégis akad néhány ember, aki bűnügyi tisztánlátóként tett szert hírnévre. Vajon valóság vagy legenda mindez? Döntsd el magad.

Az eltűnt kislány

Bár munkásságát utólag sokan megkérdőjelezték, és valóban úgy tűnik, számos ügyben tévedett, mégis Gerard Croiset az egyik leghíresebb európai bűnügyi tisztánlátó. A férfi 1909-ben született Hollandiában, és különleges képességeinek még tanonckorában került tudatába, amikor egy órásmesternél dolgozott.

Állítólag egy vonalzót fogott kézbe, amikor elkezdte látni az eszközhöz és tulajdonosához kapcsolódó eseményeket. Később, a második világháború után a holland rendőrség egyes ügyeiben működött közre, elsősorban eltűnéseknél és gyilkosságoknál. Az egyik leghíresebb esete azonban az amerikai rendőrséghez kapcsolódik.

1961 februárjában eltűnt egy kislány Brooklynból, és négy napon keresztül hiába próbált több száz rendőr nyomára bukkanni. A pszichikus segítség ötlete végül egy légitársaság alelnökének a fejéből pattant ki, aki egy újságcikk alapján, valószínűleg reklámlehetőséget szagolva hívta fel a férfit, és megkérdezte, tud-e segíteni.

Croiset igent mondott, és elkérte a lány képét meg egy New York-térképet.
Ezek alapján elmondta, hol található a lány, és személyleírást adott az őt elrabló férfiról is. A rendőrség elindult az adott nyomon, és a jelzett helyszínen megtalálta a kislány holttestét. Nem sokkal később a gyilkost is elfogták.

Egy öncélú gyilkosság

A kaliforniai Rosemarie Kerr még gyerekkorában megálmodta, nagybátyja a saját családjára gyújtja a házat - ez volt az első pszichikus élménye. A hölgy 1987-ben vált híressé, Andre Daigle meggyilkolása kapcsán. Elmondása szerint egy őrjöngő nő kereste fel, és kérte, hogy segítsen megtalálni a testvérét, Andrét, aki nemrégiben tűnt el, és utoljára egy fiatal nővel látták távozni a helyi kocsmából. A rendőrség nem vette komolyan a bejelentést. A látó egy térképet kért, valamint egy fotót az eltűntről, majd a Slidell nevű falura mutatott rá. A család némi tanakodás után odament, és nem sokkal később meg is találták a brutálisan meggyilkolt Daigle holttestét, valamint a két férfit, akik bevallásuk szerint mintegy szórakozásból, találomra kiválasztva oltották ki az életét.

A magyar léleklátó

Kele Jánost a leghíresebb magyar tisztánlátóként tartják számon, aki rendőrségi ügyekben segédkezett, bár alakja legendák ködébe vész.

1900-ban született Pécsett, és a többiekhez hasonlóan ő is gyerekkorában szembesült különleges tulajdonságaival - telepatikus képessége révén mások gondolataiban olvasott, és az osztálytársainak jósolt.

Később több bűnügy kapcsán fordult hozzá a rendőrség. Ilyen volt például az az eset, amikor névtelen fenyegetőlevelek írójának felderítéséhez kérték a segítségét. Ő pedig beült egy autóba, melynek sofőrjét becsukott szemmel instruálta, így Kecskeméten meg is találta a feladót, aki nagy meglepetésében beismerő vallomást tett.

Te kérnéd tisztánlátó segítségét? Milyen esetben fordulnál hozzá?

Ezt is szeretjük