Vitatkoznak a boszniai piramisok felett: Európa legrégibbjei lennének, ha ember építette őket

Nemcsak Egyiptomban és Peruban vannak piramisok. Ott is lehetnek, ahol az ember nem gondolná.

b-pir
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A piramis szóról rendszerint Egyiptomra asszociálunk. Tudjuk azonban, hogy nemcsak ott vannak piramisok, hanem világszerte más tájakon is, beleértve olyanokat, ahol nem is hittük volna - Szudánban van a legtöbb. Hazánkban a Pilisben sejtenek piramisokat, ám azokat feltárni igen nagy összegbe kerülne - sokan vitatják, egyáltalán azok-e, vagy csak megtévesztő formájú hegyek. Bosznia-Hercegovinában ugyanez a helyzet.

Bosznia-Hercegovinában, a fővárostól, Szarajevótól 30 kilométerre északi irányba eső területen több mint tíz éve kezdődtek ásatások, amikor is Semir Osmanagić, a Houstonban élő, bosnyák származású, amatőr régész állítása szerint piramisokra bukkant.

Ha igaza lenne, Európa legnagyobbjai lennének ezek, ám a bosnyák állam támogatása nélkül abbamaradtak a feltárások. Addig is, míg talán újra folytatódhatnak, lázasan vitatkoznak a tudomány emberei, piramisok vagy egyszerű hegyek-e, amik Boszniában magaslanak? A következő képeken néhány további érdekesség kíséretében megmutatjuk ezeket.

Ezt is szeretjük