Rejtélyes építményre bukkantak a Hold túloldalán?
A legszebb felvételek a horoszkóp bolygóiról
Mi minden van a Naprendszerben?

Dia

 	A Naprendszer 	A Naprendszer működése nemcsak a csillagászokat foglalkoztatja, de az asztrológusokat is. A horoszkóp a bolygóknak a Föld egy síkjára vetített képe, melyben a fontossági sorrendet a Naptól és a Földtől való távolság határozza meg. A legközelebbi égitest, a Hold különösen sok találgatásra adott okot, és néhányan meg voltak győződve róla, hogy földönkívüli építményeket rejtenek az onnan érkező felvételek.

A Naprendszer

A Naprendszer működése nemcsak a csillagászokat foglalkoztatja, de az asztrológusokat is. A horoszkóp a bolygóknak a Föld egy síkjára vetített képe, melyben a fontossági sorrendet a Naptól és a Földtől való távolság határozza meg. A legközelebbi égitest, a Hold különösen sok találgatásra adott okot, és néhányan meg voltak győződve róla, hogy földönkívüli építményeket rejtenek az onnan érkező felvételek.

Fotó: http://www.nasa.gov/

Dia

 	Hold 	Mivel a Hold mindig csak az egyik arcát mutatja nekünk, távolabbi oldala sokáig rejtve maradt a kutató szemek előtt, így mindenféle legendák keringtek róla. Egyesek démoni lényeket, mások UFÓ-kat véltek látni rajta, az összeesküvéselméletek egyik legnagyobb szószólója Milton William Cooper volt. 	Kapcsolódó cikk: 	Ezt tedd ma, hogy holnap pénz álljon a házhoz »

Hold

Mivel a Hold mindig csak az egyik arcát mutatja nekünk, távolabbi oldala sokáig rejtve maradt a kutató szemek előtt, így mindenféle legendák keringtek róla. Egyesek démoni lényeket, mások UFÓ-kat véltek látni rajta, az összeesküvéselméletek egyik legnagyobb szószólója Milton William Cooper volt.

Kapcsolódó cikk:
Ezt tedd ma, hogy holnap pénz álljon a házhoz »

Fotó: http://www.nasa.gov/

Dia

	Nap	A Nap, mint a Naprendszer központja, a horoszkópban is meghatározó, bár nem bolygó. A Nap állása dönti el, hogy milyen jegyben születtél. A Földtől körülbelül 150 millió kilométer távolságra van, a fény 8,3 perc alatt ér ide tőle. A Naprendszer anyagának 99,8%-át tartalmazza, átmérője pedig Föld 109-szerese.

Nap

A Nap, mint a Naprendszer központja, a horoszkópban is meghatározó, bár nem bolygó. A Nap állása dönti el, hogy milyen jegyben születtél. A Földtől körülbelül 150 millió kilométer távolságra van, a fény 8,3 perc alatt ér ide tőle. A Naprendszer anyagának 99,8%-át tartalmazza, átmérője pedig Föld 109-szerese.

Fotó: http://www.nasa.gov/

Dia

	Merkúr	A Merkúr, az Ikrek és a Szűz uralkodó bolygója alig nagyobb, mint a Holdunk, és a Naphoz legközelebb eső bolygó. Keringési ideje 88 nap, felszíni hőmérséklete −183 és 427 °C között változik. Nevét a kereskedelem és kommunikáció istenéről kapta.	Kapcsolódó cikk:	Milyen hatással vannak rád a bolygók? »

Merkúr

A Merkúr, az Ikrek és a Szűz uralkodó bolygója alig nagyobb, mint a Holdunk, és a Naphoz legközelebb eső bolygó. Keringési ideje 88 nap, felszíni hőmérséklete −183 és 427 °C között változik. Nevét a kereskedelem és kommunikáció istenéről kapta.

Kapcsolódó cikk:
Milyen hatással vannak rád a bolygók? »

Fotó: http://www.nasa.gov/

Dia

 	Vénusz 	A Bika és a Mérleg uralkodó bolygóját a szerelem és az anyagi javak istennőjéről nevezték el, a második bolygó a Naptól. Keringési ideje 224,7 földi nap, a Hold után a legfényesebb égitest az éjszakai égbolton, ezért segít a tájékozódásban. Esthajnalcsillagnak is nevezik. 	Kapcsolódó cikk: 	Vénuszhoroszkóp: Így csábíthatod el a legkönnyebben a pasit »

Vénusz

A Bika és a Mérleg uralkodó bolygóját a szerelem és az anyagi javak istennőjéről nevezték el, a második bolygó a Naptól. Keringési ideje 224,7 földi nap, a Hold után a legfényesebb égitest az éjszakai égbolton, ezért segít a tájékozódásban. Esthajnalcsillagnak is nevezik.

Kapcsolódó cikk:
Vénuszhoroszkóp: Így csábíthatod el a legkönnyebben a pasit »

Fotó: http://www.nasa.gov/

Dia

 	Föld 	A Földet se hagyjuk ki, hiszen a horoszkópot hozzá képes mérjük. A világűrből csodálatos, kék üveggolyónak tűnik.

Föld

A Földet se hagyjuk ki, hiszen a horoszkópot hozzá képes mérjük. A világűrből csodálatos, kék üveggolyónak tűnik.

Fotó: http://www.nasa.gov/

Dia

 	Mars 	A Mars, a Kos és a Skorpió ura, szabad szemmel is látható az éjszakai égbolton. A római hadistenről kapta a nevét, de gyakran hívják vörös bolygónak is a színe miatt, melyet a felszínét meghatározó vas-oxid okoz. A Mars a harmadik legnagyobb kőzetbolygó. 	Kapcsolódó cikk: 	UFO-k tartották rettegésben a várost »

Mars

A Mars, a Kos és a Skorpió ura, szabad szemmel is látható az éjszakai égbolton. A római hadistenről kapta a nevét, de gyakran hívják vörös bolygónak is a színe miatt, melyet a felszínét meghatározó vas-oxid okoz. A Mars a harmadik legnagyobb kőzetbolygó.

Kapcsolódó cikk:
UFO-k tartották rettegésben a várost »

Fotó: http://www.nasa.gov/

Dia

 	Jupiter 	A Jupiter, a Nyilas és a Halak bolygója, az ötödik a Naptól, és messze a legnagyobb bolygó a Naprendszerben. Óriásbolygó, tömege két és félszerese az összes többi bolygó együttes tömegének. A többi óriásbolygóval - Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz- együtt gyakran Jupiter-típusú, vagy külső bolygóknak nevezik. Nevét a római főistenről kapta.

Jupiter

A Jupiter, a Nyilas és a Halak bolygója, az ötödik a Naptól, és messze a legnagyobb bolygó a Naprendszerben. Óriásbolygó, tömege két és félszerese az összes többi bolygó együttes tömegének. A többi óriásbolygóval - Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz- együtt gyakran Jupiter-típusú, vagy külső bolygóknak nevezik. Nevét a római főistenről kapta.

Fotó: http://www.nasa.gov/

Dia

	Szaturnusz	Szaturnusz a vetés és az idő istenéről kapta nevét. A hatodik bolygó a Naptól számítva, a második legnagyobb a Naprendszerben a Jupiter után. Egyike annak az öt bolygónak, ami a Földről szabad szemmel is látható. A Szaturnusznak látványos, jégből és törmelékekből álló gyűrűrendszere van. A Vízöntőben és a Bakban uralkodik.	Kapcsolódó cikk:	Mi a boldogságod akadálya? A Szaturnusz elárulj »

Szaturnusz

Szaturnusz a vetés és az idő istenéről kapta nevét. A hatodik bolygó a Naptól számítva, a második legnagyobb a Naprendszerben a Jupiter után. Egyike annak az öt bolygónak, ami a Földről szabad szemmel is látható. A Szaturnusznak látványos, jégből és törmelékekből álló gyűrűrendszere van. A Vízöntőben és a Bakban uralkodik.

Kapcsolódó cikk:
Mi a boldogságod akadálya? A Szaturnusz elárulj »

Fotó: http://www.nasa.gov/

Dia

 	Uránusz 	Az ég istenéről kapta a nevét, a Naprendszer hetedik bolygója. Óriásbolygó, a harmadik legnagyobb átmérőjű és a negyedik legnagyobb tömegű. Felfedezését 1781-re teszik, amikor Sir William Herschel csillagász rájött, hogy új bolygó került a látókörébe.

Uránusz

Az ég istenéről kapta a nevét, a Naprendszer hetedik bolygója. Óriásbolygó, a harmadik legnagyobb átmérőjű és a negyedik legnagyobb tömegű. Felfedezését 1781-re teszik, amikor Sir William Herschel csillagász rájött, hogy új bolygó került a látókörébe.

Fotó: http://www.nasa.gov/

Dia

 	Neptunusz 	A Neptunusz a Naptól számítva a nyolcadik bolygó, a negyedik legnagyobb átmérőjű, és a harmadik legnagyobb tömegű, de a legkisebb méretű óriásbolygó. Színe miatt Neptunusról, a tengerek római istenéről nevezték el, jele is az isten háromágú szigonyát jelképezi 	Kapcsolódó cikk: 	Készítsd el a személyes horoszkópod »

Neptunusz

A Neptunusz a Naptól számítva a nyolcadik bolygó, a negyedik legnagyobb átmérőjű, és a harmadik legnagyobb tömegű, de a legkisebb méretű óriásbolygó. Színe miatt Neptunusról, a tengerek római istenéről nevezték el, jele is az isten háromágú szigonyát jelképezi

Kapcsolódó cikk:
Készítsd el a személyes horoszkópod »

Fotó: http://www.nasa.gov/

Dia

	Plútó	A Plútót csak 1930-ban fedezték fel, azóta számol vele az aszrológia. Nemrégiben azonban a tudósok visszavonták tőle a Naprendszer 9. bolygója megtisztelő címet, és a vele együtt keringő, több törpebolygó egyikének tartják.

Plútó

A Plútót csak 1930-ban fedezték fel, azóta számol vele az aszrológia. Nemrégiben azonban a tudósok visszavonták tőle a Naprendszer 9. bolygója megtisztelő címet, és a vele együtt keringő, több törpebolygó egyikének tartják.

Fotó: http://www.nasa.gov/
Ezt is szeretjük
Szerző: Papp Zoé
Fotó: