Boldog leszel 2012-ben? Ezt tedd január elsején, hogy végigkísérjen a szerencse
Szeretnéd, ha Fortuna a szárnyai alá venne? Akkor ezeket tedd.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számos babona és szimbólum kötődik az új esztendő első napjához. Némelyik szerencsétlenséget ígér, mások 12 hónapra való mázlival kecsegtetnek. Ha szeretnél Fortuna kegyeibe férkőzni, akkor a néphit szerint ezeket kell tenned.

Amit ma megtehetsz

Az új év első napjának szerencséjével az egész esztendő sikerét bebiztosíthatod. Úgy tartja a hiedelem, hogy amit ezen a napon csinálsz, az végigkíséri az egész évedet, ezért sok dolgot tiltólistára száműztek, többek között a takarítást is, hiszen a mondás szerint a sepregetéssel a szerencsédet is elsepred. Ugyanígy a szemetet is tilos levinni.

Csak abban az esetben dolgozz, ha azt örömmel és lelkesedéssel teszed, így ugyanis a lendület egész évben kitart, és a lehetőségek is az öledbe hullanak.

Ezt edd!

A régmúlt idők emberei rendkívüli jelentőséget tulajdonítottak az ünnepek során elfogyasztott ételeknek. E téren még ma is számos babona él, ám csak úgy tudhatod meg, hogy van-e valamilyen alapjuk, ha magad is kipróbálod őket.

Míg karácsonykor a szárnyashús fogyasztása javallott, addig újévkor szigorúan tilos ilyet enni, mert a baromfi elkaparja a szerencsét. Ezzel ellentétben a malac előretúrja azt, sőt, a hiedelem szerint a kis állat farkának meghúzása is szerencsét hoz az új esztendőben. Ha pedig egy négylevelű lóherét is dugsz a kis jószág szájába, még inkább megalapozod jó sorsodat. Bizonyos vidékeken a halat is javasolják újévi fogásnak, mondván, hogy minél több pikkelye van, annál nagyobb szerencsével és annál több pénzzel számolhat az, aki elfogyasztja. Mások viszont úgy gondolják, hogy hal elúszik a szerencsével. Nem utolsósorban a rétes is boldog jövőt ígér, méghozzá olyan mértékben, amennyire kinyújtod a tésztáját.

Jelképekkel a szerencséért

Nemcsak a babonák, hanem bizonyos szimbólumok is segíthetnek abban, hogy jól alakuljon 2012. A már említett lóhere nemcsak a malac szájában, hanem önmagában is szerencsét hozhat, persze, kizárólag abban az esetben, ha véletlen találtál rá. A patkó már régóta a szerencse jelképe, ráadásul, mivel hajdanán lovas nemzet voltunk, még nagyobb jelentőséget tulajdonít neki a néphit.

A malac nemcsak sült formájában, hanem apró csecsebecseként is a szerencsét szimbolizálja, így, ha sorakozik néhány porcelán a vitrinben, erősen összpontosíts rájuk. A lencse, illetve az apró szemű ételek, mint például a rizs, a köles vagy a búza is csupa jót ígérnek.

Te kipróbálod valamelyik babonát a szerencse érdekében?

Ezt is szeretjük