18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Bizarr látványt nyújt a 10 ezer éves koponya: 6 emberi maradvány, amire a tapasztalt régészek is rácsodálkoztak
Bizarr módon, szokatlan körítéssel helyezték nyugalomra a maradványokat.

GettyImages-666979388

Legyen bármilyen kultúra, tájtól és időtől függetlenül különös, egyben nagyon szép egyezés az, hogy a holtak testével az élők mindig is tisztelettel bántak és bánnak.

A különböző kultúrák minden esetben valamilyen sajátos rituálé formájában bánnak az elhunyttal, ezért e gy kultúráról nagyon sokat elárul, hogy hogyan bánik halottaival, miként temeti, búcsúztatja el őket, és miként vélekedik a túlvilági életről. Világszerte leletek és ereklyék példázzák, hogy az elveszített élő személy olykor nem egyszerű temetésben részesült, hanem maradványai egészét vagy azok egy részét különleges módon díszítették, öltöztették. A látvány ugyan olykor bizarr, mégis nagyon érdekes kulturális, vallási és régészeti kaland szemügyre venni ezeket.

Bizarr emberi maradványok

Modern európai emberekként jogosan csodálkozunk rá a következő emberi maradványokra, melyeket olyan szokatlan körítéssel helyeztek nyugalomra, ami a tapasztalt régészeket, illetve történészeket is ámulatba ejtette.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük