Milyen jegyben születtél?

Ilyen anya leszel

Hiába próbálod, nem tudod még elképzelni magad anyaszerepben? Vagy az érdekel, mások hogyan ítélnek meg édesanyaként?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Biztosan te is eljátszottál már azzal a gondolattal, milyen lenne, ha bővülne a család. Mennyire vagy gondoskodó típus?

Gondolkodás nélkül feladnád a karriered egy időre a gyermekedért? Cikkünk segítségével megtudhatod, milyen anya leszel.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Jól tudod, hogyan kell saját és gyermekeid érdekeit összeegyeztetni, bár a türelem ezen a téren sem tartozik az erényeid közé. Épp ezért a gyermekek okozta kötöttségek néha kétségbe ejtenek. Ugyanakkor megérted csemetéid igényeit, és amennyiben szükséges, akár alkalmazkodsz is hozzájuk. Gyakorlatias jellemednek köszönhetően életrevaló felnőttet nevelsz belőlük, akik nem ijednek meg a hétköznapi akadályoktól.

Bika (IV. 21. - V. 20.)

Ha az élet más területén nem is, az anyaszerepben minden bizonnyal te vagy a türelem angyala. Egész lényedből árad a gondoskodás és a megértés. Remekül értesz ahhoz, hogy kell a családias biztonság hangulatát megteremteni. Gyermekeidnek feltétel nélküli bizalmat szavazol, és nagyon szoros kapcsolatot ápolsz velük. Amikor azonban elérkezik önállósodásuk ideje, nehezen viseled a fészekből való kirepülésüket.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Könnyed és rendkívül laza természeted következtében inkább gyermekeid nővéreként, később barátnőjeként viselkedsz. Számodra a gondoskodó anya szerepköre túlságosan kötött, és olykor ellentmondásba is kerül függetlenségi igényeiddel. Mindemellett igazi élmény számodra gyermekeid fejlődését figyelni. Már a kezdetektől fogva serkented csemetéid tudásszomját és kíváncsiságát. Mindez pedig előnyükre válik a későbbiek során.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

A zodiákus összes jegye közül neked van a legnagyobb igényed a meghitt családi fészekre. Az anyaszerepben kivirulsz, mert jót tesz neked, ha úgy érzed, nagy szükség van rád. Amennyiben éppen nincsenek körülötted a gyermekeid, aggódsz miattuk, és folyton arra gondolsz, hogy egyben kell tartanod a családot. Jól tudod, hogy kell a gyermekek számára biztonságos, meghitt otthont teremteni. A későbbiekben azonban problémát jelenthet, ha nem tudtok elszakadni egymástól.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Nagyon ragaszkodsz gyermekeidhez, és büszkén mutatkozol velük bárhol. Távol áll tőled, hogy feláldozd magad értük, de mindennel elhalmozod őket - és ez neked is élvezetet jelent. Csemetéidnek természetesen mindenből a legjobbat kell kapniuk, és már korán megtanítod nekik, hogyan kell meghódítaniuk a közönséget, hogyan kell jó fellépéssel sikereket elérni. Nem hagyod, hogy az élet bármely területén háttérbe szoruljanak.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Rendkívül ragaszkodó és megbízható anya vagy, aki gyermekeit a való életre neveli. Magától értetődő természetességgel betartod a rendszeres élet szabályait, a pontos étkezések rendjét. Ettől kicsit régimódinak tűnsz, ezzel együtt azonban semmiképp sem vagy rigolyás vagy szigorú. Elvárásaidat kedves természetességgel adod gyermekeid tudtára, miközben saját magad is betartod az önmagad által felállított szabályokat.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Csak úgy, mint az élet minden területén, a családi életben is a békességet tartod a legfontosabbnak. Ennek folyományaként egyszerűen kirekesztesz környezetedből minden gondot és bajt. Gyermekeiddel is kiegyezésre törekszel, és igen korrekt keretek között hozod összhangba az ő érdekeiket a sajátoddal. Kezdettől fogva szabad mozgásteret biztosítasz számukra, különösen a kamaszkorba lépve igyekszel egyenrangú félként viselkedni velük.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Gyermekeidhez fűződő viszonyodban a hatalom és a kiszolgáltatottság kölcsönösen váltogatja egymást. Egyszerre tűnik úgy, hogy ki vagy szolgáltatva csemetéidnek, ugyanakkor elszakíthatatlan hálóval kötöd magadhoz őket. Ám a kissé ambivalens viszony ellenére minden külső támadástól megvéded a gyermekeidet, feltétel nélkül szereted őket, ha pedig úgy hozná az élet, bármit feláldoznál a boldogságukért.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Ősi bizakodásodat és optimizmusodat továbbadod a gyermekeidnek is. Mindenkor támogatod és lelkesíted őket terveik megvalósításában, valamint igyekszel minél gyorsabban megismertetni velük a világot. Emellett kiváló érzéked van ahhoz, hogy életvidám természeteddel rámutass a környezet szépségeire, ezáltal gyermekeidbe is beleneveld a rád jellemző optimizmust. Elegendő teret engedsz nekik ahhoz, hogy minden céljukat elérhessék.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Megbízhatóságoddal gyermekeid számára a biztonságot és az állandóságot testesíted meg. Mindig készen állsz, ha valamire szükségük van, és bármiben a segítségükre vagy. Mindemellett sokat követelsz, ám sokat is nyújtasz nekik. Fegyelemre, önuralomra és őszinteségre neveled őket. Ám nem árt vigyáznod mindezzel, mert konzervativizmusod miatt gyermekeid a kamaszkorba lépve könnyen fellázadhatnak ellened.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Nem szívesen veszel magadra hagyományosabb jellegű anyaszerepet. Sokkal jellemzőbb rád, hogy modern nevelési módszereket és koncepciókat dolgozol ki. Gyermekeid számára nem gondoskodó anya vagy, hanem sajátságos barátnő. Inkább intellektuális fejlődésüket, valamint az önállóságuk minél gyorsabb kialakulását serkented ahelyett, hogy túlzottan kényeztetnéd őket. A kamaszkorban sok érdeklődést és megértést tanúsítasz irányukba.

Halak (II. 20 - III. 20.)

Az anyaszerepet bizonyos szempontból neked találták ki. Már a terhesség idején is, de különösen gyermekeid csecsemőkorában ösztönösen megérzed, mire van szükségük csemetéidnek. Sajnos azonban hajlamos vagy elkényeztetni őket, és a következetesség sem tartozik az erősségeid közé. Rendszerint azon vagy, hogy mindenben támogasd és segítsd gyermekeidet, ám eközben könnyen előfordulhat, hogy visszaélnek jó szándékoddal.

Cikkünk Hajo Banzhaf és Brigitte Theler Éppen te hiányzol belőlem című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük