Szomorú fotó az űrből: az alaszkai gleccser sokat változott az évek során

Nemcsak a saját bőrünkön tapasztalhatjuk a klímaváltozást, jól látható jelei is vannak.

alaszka13
beauty and style
Top olvasott cikkek

Manapság már mindenki számára világossá vált, hogy a Földünk nagy veszélyben van, és drasztikus változtatásokra van szükség, hogy a teljes katasztrófa ne következzen be.

A folyamatosan emelkedő átlaghőmérséklet nemcsak a pokolian pusztító erdőtüzek egyik fő felelőse, hanem a sarkvidékeket sem kíméli. Az olvadó gleccserek és jégsapkák a helyi élővilág pusztulása mellett a tengervizek szintjét is megemelik, ami nagyon veszélyes a partok mentén fekvő városok lakosaira nézve.

Elkeserítő látvány az űrből

A NASA műholdjai már 1972 óta, vagyis 48 éve készítenek képeket a Földről, akkor azonban még csak nem is sejthették, milyen drasztikus változások figyelhetők majd meg a fotókon, hiszen a klímaváltozás még nem volt olyan köziímert jelenség, mint most. Az idő múlásával azonban egyre szomorúbb képek készültek az űrből, az alaszkai Columbia-gleccser például negyven év alatt több mint 20 kilométert húzódott vissza, aminek fotóit nemrég az American Geophysical Union mutatta be.

Az utolsó, legfrissebb kép szomorú és egyben megdöbbentő, hiszen laikus szemmel is jól látható a pusztulás, ami a klímaváltozásnak köszönhető.

(Képek forrása: Science News / Youtube, borítókép: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük