8 szorongásűző nyomópont a testen: így segít az akupresszúra legyőzni a negatív gondolatokat
A szorongást nem kell megszokni, vagy együtt élni vele, hatékonyan kezelhető akár otthon is.

szorongasoldo-pontok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a kínai orvoslásból az akupunktúra az, amelyről a legtöbbször hall az ember, nem érdemes elfelejtkezni az akupresszúráról sem.

Utóbbi esetében ugyanis nem kell a speciális tűket használni, így nincs szükség szakavatott kezekre sem, mindössze ismerni kell, hogy melyik nyomópont stimulálása milyen hatással bír, és ezt a tudást megfelelően alkalmazni. Az akupresszúra hasonló elven működik, mint az akupunktúra. Utóbbi esetében a szúrás keltette elektromos impulzus segít feloldani a különböző meridiánok gátjait. Az akupresszúrában ugyancsak területek, úgynevezett mikrorendszerek vannak. Az emberi testen több mint háromszáz nyomópont helyezkedik el, amelyek nyomása nemcsak egyes szervekre lehet jó hatással, de akár a lelki zavarokat is oldhatja. Jó tudni, hogy ahogy az akupunktúra, úgy az akupresszúra sem helyettesíthet orvosi vagy pszichológusi segítséget, ezért indokolt esetben szakemberhez kell fordulni.

Akupresszúra a szorongás oldására

A következő képeken nyolc, a szorongás oldására bevethető nyomópontot ismertetünk. Ezekre pár másodperc erejéig kell határozott, de nem túl erős nyomást, enyhe körkörös masszírozást kifejteni. A művelet a hatás érdekében néhányszor ismételhető.

Ezt is szeretjük