Három akupresszúrás pont a kézen, ami enyhíti a megfázás tüneteit
Az ujjad hegyével kell nyomást gyakorolnod a megfelelő pontra, hogy enyhíts a nátha és a megfázás tünetein.

cover-2-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hideg idő beköszöntével elkezdődött a meghűlések időszaka is. Ha nem szeretnél azonnal a gyógyszeres dobozhoz nyúlni, helyettesítő megoldásként segítség lehet az akupresszúra is, amely nehéz orrlégzés, köhögés, de torokfájás ellen is használható. Mindössze az ujjad hegyével kell nyomást gyakorolnod a megfelelő pontra.

Ezzel az ősi kínai módszerrel az ujjak nyomásának hatására az akupresszúrás pontok ingerlésekor a szervezet endorfinokat, természetes fájdalomcsillapító anyagokat termel. Oldódik az izomfeszültség, aminek köszönhetően az izomrostok kitágulnak, a véráramlás felgyorsul, segítve ezzel a szövetek, sejtek tápanyag- és oxigénfelvételét, valamint a nyirokműködést is kedvezően befolyásolja. A nyirokrendszer működésének serkentésével elősegíti a méreganyagok távozását, azaz a szervezet méregtelenítését.

A cikk az ajánló után folytatódik

Akupresszúrás pontok a nátha kezelésére

Testünkön több mint háromszáz akupresszúrás pont található, amely a hirtelen fellépő tünetek kezelésére, fájdalomcsillapításra, izomlazításra, immunerősítésre, kimerültség, fáradtság leküzdésére, de a megfázás tüneteire is alkalmazható - ez utóbbit kétféleképpen segít legyőzni: erősíti az immunrendszert, és megszünteti az orrdugulást. Mivel nem jár mellékhatásokkal, ezt a terápiát a laikusok is bátran alkalmazhatják magukon.

A következőkben a kézfejen elhelyezkedő akupresszúrás pontokat mutatunk, melyeket bármilyen helyzetben meg tudsz nyomni, hogy gyorsan hassanak, ezáltal enyhítsenek a nátha tünetein. Először helyezkedj kényelembe, és melegítsd fel a kezedet: dörzsöld egymáshoz nagyjából egy percig, hogy növekedjen benne az energia, majd az erős nyomást az ujjbegyeddel végezd, pontonként egy-két percig.

Torokfájás és nyelési nehézségek

A torokfájáshoz tartozó lungmeridián-pontot a hüvelykujjad ujjbegyénél találod, ott, a végponton tudod stimulálni. Torokfájás, tüsszentés, nyelési nehézségeknél és hidegrázásnál tudod alkalmazni.

kep-3

Köhögés és lázcsillapítás

A köhögéshez tartozó akupunktúrás pontot ott találod, ahol a hüvelykujjad és a mutatóujjad összezáráskor találkozik. A két ujj közötti terület kidomborodik, ennek a legmagasabb pontján helyezkedik el a Vab-4-es akupresszúrás pont, amelynek stimulálásával enyhítheted nemcsak a köhögési ingert, de a lázat is.

kep-1

Bedugult orr, nehéz légzés

A stimulálandó pont a hüvelykujj izompárnájának alján, a csukló és a tenyér találkozásánál van. Ezt a pontot nyomkodd meg jó erősen.  Kezelése segít enyhíteni a megfázásos tüneteket, tisztítja a légutakat, és szabad légzést biztosít.

kep-2

Kéztartások fájdalom ellen

Nemcsak a kínaiaktól, hanem az indiaiaktól is elleshetünk néhány módszert a kellemetlenségek csillapítására. Az akupresszúra mellett ugyanis a jóga is segíthet: a különféle kéztartások, melyek könnyen megtanulhatók, különféle testi-lelki bajokat, betegség okozta panaszokat, fájdalmakat oldhatnak. A következő képeken ilyen kéztartásokat mutatunk be.

Ezt is szeretjük