Aki nevet változtat, sorsot cserél?
Íme, a számmisztika válasza
A numerológusok szerint bizonyos sorsfeladatok rejlenek a névben. De mi történik névváltoztatáskor?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A neveket az ősidők óta mágikus tisztelet övezi, elég, ha arra gondolsz, hogy bizonyos kultúrákban tabunak számított az újszülött neve, hogy ezzel is védjék őt a rontástól, illetve, hogy a fiatalok beavatásukkor új nevet kaptak, mely felkészítette őket a felnőtt életre.

A névváltoztatásnak a modern kultúrában különböző okai lehetnek azon túlmenően, hogy valaki direkt azért akar nevet cserélni, hogy ezzel megváltoztassa a számmisztikai képletét.

Gyakran házasságkötéskor merül fel a kérdés, illetve akkor, amikor valaki művésznevet használ, vagy épp gúnyolódásnak kitett nevét akarja megváltoztatni.

Mivel a számmisztika nézőpontja szerint a születéskor kapott név fontos sorsfeladatokat és bizonyos energiamintázatot hordoz, felmerül a kérdés, hogy mi történik akkor, ha valaki megváltoztatja a nevét. Ezzel kedvezőbb helyzetet teremthet, vagy épp ellenkezőleg, elronthat valamit az életében?

A számmisztika hagyománya szerint lehetséges, hogy az ember kedvezőbbre változtassa a nevét. Két fontos tényező megjelenése előnyös a névben, az egyik a születési nap száma, a másik a missziószám, amit a születési évszám elemeinek összeadásából számolhatsz ki. Az előbbi a személyiség belső értékeit harmonizálhatja, és segíthet felszínre hozni őket. Az utóbbi a személyes misszió, a küldetés felismerését és betöltését mozdíthatja elő hatékonyan. Mindez eredményezheti azt, hogy az illető képes lesz jobban kiállni magáért, bátrabban vállalja az egyéni értékeit, és elégedettebb lesz az élet több területén.

A névváltoztatás azonban nem elegendő eszköz arra, hogy valaki megoldja a problémáit, hiszen ehhez más szintű tudatosság és a tettekért vállalt felelősség is szükséges. De a számmisztika azt mondja, hogy a névben rejlő erő hozzásegíthet valakit ahhoz, hogy a rendelkezésére álló erőt és tudást hatékonyabban használja fel.

Ebből a szempontból nevezhető sorsfordítónak a névváltoztatás. Ugyanakkor nem érdemes pusztán azért nevet változtatnia valakinek, mert elakadt az életében, hiszen feladatainak többsége megoldható enélkül is. Viszont működhet ez az elv, ha valaki ugyan nem teszi hivatalossá az új nevét, de például művésznévként használja, vagy az élet bizonyos területein. Ilyenkor érdemes megfontolnia, hogy mi mindent hozhat számára a választott új név.

Ha megváltoztatod a neved, kedvező, ha a név első betűje nem változik, ha mégis, akkor a hozzárendelhető szám maradjon ugyanaz. Ha megváltozik az első betű pontértéke, akkor annak hoznia kell valamilyen előnyt. Ha megoldható, akkor érdemes megtartani az eredeti magánhangzók összegét.

Ezt is szeretjük