Tényleg kívánhatsz az Univerzumtól?

Biztosan te is észrevetted már, hogy ha pozitív vagy, akkor az élet minden területén sokkal jobb teljesítményre vagy képes.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A pozitív gondolkodásnak óriási hatalma van, segítségével sikeresen bevonzod az életedbe a jó dolgokat. A negatív gondolkodás viszont nemcsak megkeseríti a mindennapjaidat, de depresszió, sőt, súlyosabb betegségek okozója is lehet.

A pozitív gondolkodás lényege

Gondolataink befolyásolásához jó módszer lehet a José Silva nevéhez fűződő módszer, az agykontroll, amely napjainkban már az egész világon nagy népszerűségnek örvend. Lényege, hogy a gondolatoknak teremtő ereje van - és miért ne használnád ezt ki annak érdekében, hogy túljuss a problémákon?

Dr. Domján László orvos és agykontrolloktató szerint a pozitív gondolkodás nem más, mint megoldáscentrikus hozzáállás. Ez azt jelenti, hogy szembe kell nézni a problémákkal, de panaszkodás helyett mindig a kiutat, vagyis a megoldást kell keresni. Hangsúlyozza, hogy a pozitív gondolkodás fogalma korántsem azt takarja, hogy mindig rózsaszín szemüvegen keresztül kell szemlélned a világot. Ilyenkor fordulhat elő ugyanis az, hogy egy pofont kapsz az élettől, aminek a jelentése nem más, mint hogy figyelmen kívül hagytál valamilyen mélyebb összefüggést. Amennyiben negatív élmény ér, kétségbeesés helyett két kérdést érdemes feltenned: mit tanulhatsz belőle, illetve hogyan fordíthatod a hasznodra.

Az optimista és a pesszimista

El kell fogadnod, hogy a történéseknek oka és célja van, tehát igyekezned kell minden helyzetből a lehető legjobbat kihozni. Amennyiben valami nem úgy sikerül, ahogy eltervezted, ne ess kétségbe, hiszen tudod: minden rosszban van valami jó.

A pozitív gondolkodás szemléltetésére létezik egy előszeretettel emlegetett, hatásos példa: az optimista ember szerint a pohár félig tele van, míg a pesszimista ember szerint a pohár félig üres.

Tippek az optimista szemléletért

Céljaidat mindig a lehető legpontosabban fogalmazd meg. Gondold meg jól, hogy mit mondasz, mert igenis jelentősége van. Lehetőség szerint kerüld a negatív jelentéstartalmú szavak használatát - ne azt hangsúlyozd, amit nem szeretnél, hanem azt, amit igen.

Légy nyitott az újdonságokra, és ne riadj vissza már elsőre az esetlegesen szokatlan dolgoktól sem. Ne félj, mert félelmed tárgyát megidézheted.

Elérendő célodat vetítsd ki magad elé, és éld is bele magad, hogy könnyebben megvalósíthasd. Ha sokat gondolsz valamire, sok energiát küldesz felé, és előbb vagy utóbb meg is kaphatod.

Valóban igaz, hogy a pénz nem boldogít, legalábbis önmagában kevés. Sokkal fontosabb, hogy megtaláld a lelki békét, és még a legnehezebbnek tűnő szituációkban is légy optimista.

OLVASD EL EZT IS!

evos
  • betegség
  • pszichoszomatikus

Nem tudod lenyelni?

Ezt is szeretjük