A művészi tehetség 3 jele a tenyéren
Az alkotásra való készség többféleképpen nyilatkozhat meg a tenyeredben. Olvasd ki belőle, milyen művészi területhez lenne tehetséged!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden művésznek egyértelműen látszik a tenyerében, ha kreatív energiákkal született. Érdekes azonban, hogy a festőknek másként tükröződik a művészi véna a kezében, mint például a táncosoknak. Manapság már kevés az alkotó fantázia, harcias, eltökélt menedzsernek is kell lenned, ha erre a pályára szeretnél lépni, tehát érdemes az ambíció jeleit is megfigyelned.

Három területet nézz meg alaposan, ezekből egyértelműen kiolvashatod, van-e érzéked a művészetekhez. Fontos a kéz alakja és formája, az ujjlenyomat rajzolata, valamint az Apolló-ujj.

A kéz alakja és formája

Tűz és Víz

Ha az a szót hallod: művész, valószínűleg rögtön egy érzékeny, zárkózott, ihletre váró személyt képzelsz el. Az ilyen embereknek jellemzően Víz típusú kezük van: hosszú ujjakkal, keskeny tenyérrel. De nem csupán a Víz-kéz utalhat művészemberre, ha Tűz-kezed van - hosszúkás tenyérrel, átlagos méretű ujjakkal -, az az alkotáshoz szükséges dinamikus energiákat és végtelen lelkesedést sejteti.

Ruganyosság

Ami még a kéz alakjánál is fontosabb, az a ruganyosság. A túlságosan petyhüdt kéz ugyanis motivációhiányt jelezhet - olyan emberre utal, aki legtöbbször már az első akadálynál feladja, nem fejezi be az elkezdett folyamatot. Amennyiben a tiéd kellőképpen rugalmas, elegendő alkotáshoz szükséges motivációval rendelkezel.

Nézd az élét!

A kéz éle is árulkodó: az ívelt forma művészi hajlamot takar, ideális esetben a görbület középen helyezkedik el, ami megvalósított ötleteket jelez.
A Merkúr-dombhoz - vagyis a kisujj alatti párnához - közel eső görbület nem túl jó ómen: rengeteg ötleted van, de nincs elég energiád, hogy véghezvidd őket.
Ha inkább a Hold-dombnál - a tenyér külső részének alján, a csukló fölött - találod meg a görbületet, az a művészi affinitáson túl gyakorlati érzéket is mutat. Kivételes esetben még örvény is előfordulhat ezen a területen. Ez utóbbi azt jelzi, rendkívüli fantáziavilággal rendelkezel, kétségtelenül eredeti művész vagy!

Az ujjlenyomat üzenete

Ha megvizsgáltad a kezedet, nézd meg alaposan az összes ujjlenyomatodat. Háromféle bőrlécrajzolatot különböztet meg a szakirodalom, próbáld meg besorolni a tiédet!
Ha többségében hurkokat látsz, akkor kivételes kommunikációs képességekkel rendelkezel. Forradalmi tettekre vagy új irányzat megteremtésére azonban sohasem vállalkoznál, mert nem állsz ki a véleményed mellett, inkább csak úszol az árral.

Ha örvénylenyomatra hasonlít az ujjlenyomatod, akkor különleges képességekkel születtél. Megrögzött individualista vagy, aki csak a saját feje után megy, extravaganciáddal kitűnsz a tömegből. Bármihez is kezdesz, legyen szó divattervezésről, festészetről vagy írásról, biztos a siker. Meghökkentően új és izgalmas perspektívából ábrázolod az életet.

Ha többségében ív mintázatot fedezel fel a tenyeredben, az kiváló kézügyességet mutat. A szobrász, ötvös vagy keramikus pálya alkalmas arra, hogy kiéld a rendkívüli gyakorlatiasságodat.

Az Apolló-ujj jelzései

A harmadik jel, ha az Apolló-ujjad - vagyis a gyűrűsujjad - hosszú, szépen formált. Ez egyértelmű vonzódást jelent a művészetekhez. Ha látsz az ujjadon örvényt - lehetőleg mindkét kezeden -, biztosan ebből fogsz megélni, csak a kreatív munka jöhet nálad szóba.

Milyen formájú az ujjbegyed? Ha hegyes, kiváló a stílusérzéked. Figyeld meg alaposan, ha látsz csepp formájú kitüremkedéseket az ujjbegyeiden, akkor rendkívül érzékeny vagy, a szépség szerelmese.

Cikkünk Jane Struthers A tenyérjóslás bibliája című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

kek no ekszerek
  • jelentés
  • személyiség

Miben vagy a legjobb?

no kez
  • kreativitás
  • fantázia

Mennyire vagy kreatív?

Ezt is szeretjük