Az örök boldogság 7 kulcsa!
Szorongás, stressz, lelki betegségek és állandó rohanás. Ugye ismerős? Menekülj meg ezektől, mert van rá lehetőséged.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Világosság kulcsa

A kulcs lényege: ha észreveszed, hogy szorongsz, légy észnél, és próbáld szétválasztani a dolgokat. A kulcs azt mondja: ismerd föl pontosan, mi a szorongás, és mi nem az. Mi tehát a szorongás? Az elme üzenete, amely a fenyegető veszélyre figyelmeztet bennünket, továbbá az az érzés, hogy választ akarsz adni erre az üzenetre. És mi nem a szorongás? Nem urad, hanem szolgád. Legalábbis addig, amíg nem adsz neki önmagad fölött teljhatalmat.

A Megértés kulcsa

A Megértés kulcsa azt mondja: váltsd a megértést tudatosságra. De mi is a megértés? Többségünk a fogalmat olyan szavakkal azonosítja, mint a kedvesség, nagylelkűség vagy empátia – és mindezeket valóban a megértés szüli. Ám az igazi, mély megértés az általánosság és a pártatlanság fogalmát is felöleli. Az igazi megértés mindenkit korlátlanul megillet. Mi több, soha nem egyeztethető össze önmagad túlértékelésével. Vagyis ne azért légy megértő, hogy elmondhasd: lám csak, milyen jó lélek vagyok én!

A Válság kulcsa

A Válság kulcsa azt mondja nekünk: tekints minden válságot a nyugalom gyorstalpaló tanfolyamának. De mi a csodát tanulhatnál életed százegyedik válságából? Keress a múltadban egy sokkoló élményt. Emlékezz vissza: milyen nem remélt erőről és találékonyságról tettél tanúságot akkoriban. Azt mondtad: nem bírom tovább! Mégis kibírtad. Tanultál valamit közben: megszabadultál korlátoktól, más ajtók nyíltak meg előtted, megérzésed csiszolódott, értékrended átalakult, és rájöttél, hogy tovább alakítható, és képes vagy feltöltődni.

 

A Ciklusok kulcsa

A Ciklusok kulcsa azt mondja: örülj a változásnak, mert változás minden, ami létezik. Ha nem nyugszol bele a változásba, szorongást szabadítasz magadra, hiszen makacsul, ellenségesen tekintesz világunk legalapvetőbb és legáltalánosabb jellemvonására. Ha ugyanis az élet a változással azonos, a változás miatti szorongás súlyos életiszonyt eredményez.

A Megbékélés kulcsa

A Megbékélés kulcsa azt mondja: köss szövetséget halandó mivoltoddal. Ha a valóságnak megfelelően szemléled a halált – vagyis anélkül, hogy legyőzendő ellenségnek tekintenéd -, egy sor csodás dolgot fogsz tapasztalni. Alapjában változtat azon, hogy mivel akarod idődet tölteni, mit tekintesz fontosnak, mik igazi értékeid, illetve hogy mi miatt aggódsz. Valójában mindazt, ami az életnek értelmet ad, a halállal való megbékélésednek köszönheted.

A Kapcsolat kulcsa

A Kapcsolat kulcsa egyszerűen annyit mond: lásd be, hogy az élet megy a maga útján. Vagyis nem azt mondja, hogy tudd meg, miért mehet a maga útján, vagy hogyan történik ez. A hogyannak és a miértnek vannak bizonyos aspektusai, amelyek esetleg ismeretlenek számodra. Ám az élet mégis működik. Ha belátod, hogy működik, mélységes nyugalom száll meg. Hiszen, ha valóban odafigyelsz rá, akaratlanul is észreveszed, hogy a mindenség értelemmel telinek, sőt, együttérzőnek látszik.

A Törődés kulcsa

A Törődés kulcsa azt mondja: használd a kulcsaidat nap mint nap – különösen akkor, ha a legkevésbé van hozzá kedved. Kivétel nélkül mindenkinek vannak olyan napjai, amikor ilyen vagy olyan okból egyszerűen nincs formában, és nincs semmi kedve a mégoly hasznos gyakorlatok elvégzéséhez sem. Az ilyen napokon a vitamintablettáit nem veszi be, nem eszi meg a zöldségadagját, hűlni hagyja a kocogócipőjét, nem izzasztja benne a lábát, pedig tegnap még majd szétvetette a nagy elhatározás. Az ilyen napok a rezisztencia napjai. Eldöntheted, mit kezdesz velük. Kerüld el az önvádat és az önáltatást szintén. Fogadd el a rezisztenciát, és gyakorolj önfegyelmet. Holnapra már más lesz a világ.

A cikk megírásában az Édesvíz Kiadó,
A. M. Matthews: A nyugalom hét kulcsa
című könyve segített.

A szerző állítja, hogy mindannyiunkban ott rejlik a nyugalom és a boldogság elpusztíthatatlan magva, amely csak arra vár, hogy rátaláljunk, és törődjünk vele. Ehhez csupán az akadályokat kell elhárítanunk utunkból. Könnyen megvalósítható programja megmutatja, hogyan férkőzhetünk énünk eredendően nyugodt középpontjához.

A könyv ára: 920,- Ft
A könyvet megrendelheted itt »

OLVASD EL EZT IS!

no szomor
  • menstruáció
  • női egészség

A menstruációs panaszok lelki háttere

Ezt is szeretjük