7 jel, hogy az előző életeddel álmodtál
Képek egy másik sorsból?
Az álmok ingoványos terepén nehéz tájékozódni, pedig gyakran fontos üzenetet hordoznak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha léteznek is előző életbeli emlékek, ezek általában szinte nyom nélkül törlődnek a tudatos elméből. Ennek ellenére tudattalan állapotban, mint például az álmodás, olykor felbukkanhatnak bizonyos képek, letűnt történelmi korok díszletei, vagy furcsa adatok a múltból, melyek azt a gyanút keltik, mintha előző életből származnának.

Ha az álmodó nem foglalkozik behatóan az adott korszakkal, és nem is a lefekvés előtt megnézett film élményei dolgoznak tovább a fejében, mindenképp elgondolkodtathatják ezek a furcsa álmok.

A keleti tanok úgy tartják, hogy az előző életbeli emlékek csak akkor bukkannak fel, ha ezek a jelenlegi életben szükségesek, és abban az esetben, ha tulajdonosuk elért egy bizonyos spirituális fejlettséget. Íme, néhány jellemző.

Árulkodó jelek

Edward Ryall, a reinkarnációs álmok egyik kutatója négy olyan jellemzőt különböztetett meg, mely alapján eldönthetőnek véli, hogy előző életbeli emlékkel van-e dolga az embernek.

1. Úgy véli, az előző életbeli álomképet különös és szokatlanul erőteljes érzések kísérik.
2. Az álomképek emléke nem enyészik el olyan gyorsan, mint az átlagos álmok esetében.
3. Ryall azt sugallja, hogy ha valakiben felmerül egy álom kapcsán az ötlet, hogy az egy előző életből származik - és ez a sejtés a kósza ötlettől egészen a meggyőződésig vezethet -, akkor nagy valószínűséggel nem csal az intuíciója.
4. Az ilyen álmoknak a halálközeli élményekhez hasonlóan szemléletváltó és -formáló hatásuk lehet, vagyis utánuk az álmodónak megváltozik a hozzáállása bizonyos spirituális kérdésekhez, esetleg életmódot vált.

Scott Rogo parapszichológiai újságíró interjúi alapján mindezt kiegészítette néhány megfigyeléssel:

1. Ezek az álomképek maguk is sokkal élőbbek, élénkebbek, mint az átlagos álmok.
2. Gyakran a halálhoz kapcsolódnak - mely így egy előző életbeli halál emléke volna.
3. Az álmodó olyan titkos információkhoz is juthat múltbeli történésekről, melyek egyébként nem forognak a köztudatban.

Előfordulhat, hogy az álmokban egy elmúlt történelmi korszak jellegzetes stílusjegyei, díszletei jelennek meg, az álmodó egy általa sosem látott földrészen jár, vagy egy másik ember szerepében, helyében találja magát az álomban, esetleg kívülről nézi önmagát. De Rogo interjúi során több olyan furcsa álommal találkozott, melyekről elsőre nem lehetett eldönteni, hogy előző életek nyomait hordozzák-e.

Ez történt például azzal a texasi farmerrel is, akinek visszatérő álma volt, hogy egy ingatag függőhídon keresztül próbál meg átjutni egy hatalmas folyón. Bár álmában minden éjjel megkísérelte az átkelést, sosem sikerült neki. Később a kezébe került a Life magazin egy száma, melyen egy óriási kép ábrázolta az álombeli hidat - a New York-i Brooklyn Bridge elődjét. A cikk pedig arról szólt, hogy mennyien haltak meg a híd építése közben.

Értelmezés

Ha az az érzésed, hogy egy előző életeddel álmodtál, és szeretnéd tudni, milyen jelentéssel bír számodra, tedd a következőt. Írd le részletekbe menően az álmot egészen addig, hogy milyen volt a hangulata, volt-e benne humor. Ezután húzd alá a legkiugróbb, legfeltűnőbb részleteket. Ezeket írd fel egy külön lap tetejére, és szóasszociációs technikával gyűjts alájuk minél több elemet. Írj olyan szavakat, amik eszedbe jutnak róluk, nem baj, ha egyelőre nem látod az értelmüket. Ezután képzeld el, hogy az álom egy színdarab. Hogyan osztanád jelenetekre? 

Kapcsold a szóasszociációkat az egyes jelenetekhez, és ennek megfelelően értelmezd őket. Mi az alapkonfliktus, a kibontakozás és a megoldás? A végén válaszolj az álomra! Gondold ki, hogyan tudnád az álomban tapasztaltakat a való életedben hasznosítani, és milyen leckéket találsz benne jelenlegi helyzetedre.

Ezt is szeretjük