13 dolog, ami balszerencsét hoz
Íme, néhány elterjedt babona, amely máig él.

Dia

	Ajtózárás	Figyelj arra, hogy mindig szembefordulva zárd az ajtót, akár befelé, akár kifelé mész, mert ha hátat fordítasz, balszerencse ér.	Kapcsolódó cikk:	Ezt tedd, hogy boldog legyen a házasságod »

Ajtózárás

Figyelj arra, hogy mindig szembefordulva zárd az ajtót, akár befelé, akár kifelé mész, mert ha hátat fordítasz, balszerencse ér.

Kapcsolódó cikk:
Ezt tedd, hogy boldog legyen a házasságod »

Dia

 	Kesztyű ajándékba 	Ha kesztyűt adsz ajándékba, az szintén bajt hozhat a fejedre - kivéve akkor, ha te is kapsz valamit viszonzásul.

Kesztyű ajándékba

Ha kesztyűt adsz ajándékba, az szintén bajt hozhat a fejedre - kivéve akkor, ha te is kapsz valamit viszonzásul.

Dia

 	Előzés a lépcsőn 	Siettedben is gondold meg, megelőzöd-e a lassabban haladókat a lépcsőn, mert ez szintén kedvezőtlen események hírnöke. 	Kapcsolódó cikk: 	A leggyakoribb álomképek, melyek megjósolják a jövőt »

Előzés a lépcsőn

Siettedben is gondold meg, megelőzöd-e a lassabban haladókat a lépcsőn, mert ez szintén kedvezőtlen események hírnöke.

Kapcsolódó cikk:
A leggyakoribb álomképek, melyek megjósolják a jövőt »

Dia

 	Leejtett tojás 	Baljós előjel, ha leejtesz egy tojást, és az nem törik szét, csak megreped, vagy sértetlen marad. Még szerencse, hogy sokkal gyakrabban esik áldozatul a tojás a zuhanásnak - ha eltörik, jó hírekre számíthatsz. 	Kapcsolódó cikk: 	A 13 legelterejdtebb babona »

Leejtett tojás

Baljós előjel, ha leejtesz egy tojást, és az nem törik szét, csak megreped, vagy sértetlen marad. Még szerencse, hogy sokkal gyakrabban esik áldozatul a tojás a zuhanásnak - ha eltörik, jó hírekre számíthatsz.

Kapcsolódó cikk:
A 13 legelterejdtebb babona »

Dia


            	Bal láb
            	A bal láb kitüntetett szerepet kap a babonákban, nemcsak akkor vár szerencsétlenség, ha bal lábbal kelsz, de akkor is, ha erre a lábadra veszed fel először a cipőt.

Bal láb

A bal láb kitüntetett szerepet kap a babonákban, nemcsak akkor vár szerencsétlenség, ha bal lábbal kelsz, de akkor is, ha erre a lábadra veszed fel először a cipőt.

Dia

 	Tinta 	A kiömlő tinta nemcsak a bosszúságot és a tisztítási költségeket növelheti, hanem a balszerencse esélyét is. 	Kapcsolódó cikk: 	Szerelmi talizmánok az örök hűségért »

Tinta

A kiömlő tinta nemcsak a bosszúságot és a tisztítási költségeket növelheti, hanem a balszerencse esélyét is.

Kapcsolódó cikk:
Szerelmi talizmánok az örök hűségért »

Dia

 	Evőeszközök keresztbe 	Ügyelj arra, hogy ne tedd keresztbe az evőeszközöket, mert ez baljóslatú eseményeket jelez.

Evőeszközök keresztbe

Ügyelj arra, hogy ne tedd keresztbe az evőeszközöket, mert ez baljóslatú eseményeket jelez.

Dia

 	Törött tükör 	A törött tükör az egyik első számú balszerencseforrás, ezért vigyázz a tükörre, mint a szemed fényére. 	Kapcsolódó cikk: 	A halott lelkek kapuja »

Törött tükör

A törött tükör az egyik első számú balszerencseforrás, ezért vigyázz a tükörre, mint a szemed fényére.

Kapcsolódó cikk:
A halott lelkek kapuja »

Dia

 	Pók 	Bár nagyon sokan irtóznak a pókoktól, a néphit szerint e lények szerencsét hoznak. Azt viszont megbosszulják, ha megölöd őket.

Pók

Bár nagyon sokan irtóznak a pókoktól, a néphit szerint e lények szerencsét hoznak. Azt viszont megbosszulják, ha megölöd őket.

Dia

 	Létra 	Ne menj át a létra alatt, mert úgy tartják, szerencsétlenséget hoz. Ha későn kapsz észbe, azzal mentheted meg a helyzetet, ha keresztbe teszed az ujjaid.

Létra

Ne menj át a létra alatt, mert úgy tartják, szerencsétlenséget hoz. Ha későn kapsz észbe, azzal mentheted meg a helyzetet, ha keresztbe teszed az ujjaid.

Dia

	Esernyő a szobában	Semmiképp ne nyisd ki az esernyőt a szobában, akkor se, ha ki akarod próbálni, mert ez balszerencsés események sorozatát indíthatja el.

Esernyő a szobában

Semmiképp ne nyisd ki az esernyőt a szobában, akkor se, ha ki akarod próbálni, mert ez balszerencsés események sorozatát indíthatja el.

Dia

 	Kiömlött só 	Tartsd biztonságban a sót, mert ha kiömlik, ki tudja, mi minden történhet a jelenlevőkkel.

Kiömlött só

Tartsd biztonságban a sót, mert ha kiömlik, ki tudja, mi minden történhet a jelenlevőkkel.

Dia

	Rátölteni	Ne tölts rá a vízre, ha van még a pohárban, mert ezzel odacsalogatod a szellemeket.

Rátölteni

Ne tölts rá a vízre, ha van még a pohárban, mert ezzel odacsalogatod a szellemeket.

Ezt is szeretjük
Szerző: Papp Zoé
Fotó: