15 extra hatékony zsírégető mozgásforma

Szükséged lenne rendszeres testmozgásra, de a bőség zavara vagy speciális igényeid miatt nem tudod, melyik edzéstípust válaszd?

Dia

AerobikA megemelkedett pulzusszám mellett végzett, összetett felépítésű, intenzív edzések egész testedet megmozgatják, garantálják a zsírégetést, emellett feltöltenek energiával is. Az edzőtermekben számos óratípus közül válogathatsz, de DVD-k segítségével otthon is tornászhatsz.

Aerobik

A megemelkedett pulzusszám mellett végzett, összetett felépítésű, intenzív edzések egész testedet megmozgatják, garantálják a zsírégetést, emellett feltöltenek energiával is. Az edzőtermekben számos óratípus közül válogathatsz, de DVD-k segítségével otthon is tornászhatsz.

Dia

 	Úszás  	Az úszás az egyik legintenzívebb zsírégető sport, köszönhetően a víz ellenállása miatt kifejtett intenzívebb izommunkának. Ugyanakkor előbbi felhajtóereje révén kíméli az ízületeket, és ideális mozgásformát jelent azoknak is, akiknek jelentős túlsúlyuk miatt más edzéstípusokról le kell mondaniuk.

Úszás

Az úszás az egyik legintenzívebb zsírégető sport, köszönhetően a víz ellenállása miatt kifejtett intenzívebb izommunkának. Ugyanakkor előbbi felhajtóereje révén kíméli az ízületeket, és ideális mozgásformát jelent azoknak is, akiknek jelentős túlsúlyuk miatt más edzéstípusokról le kell mondaniuk.

Dia

GörkorcsolyaAmellett, hogy remek szórakozás, egyenletes tempó mellett a görkorcsolyázás is kiváló zsírégetőnek számít, emellett formás lábakra tehetsz szert általa, nem beszélve arról, hogy a popsit és a hasizmokat is feszesíti. Gyakorolj sokat, mielőtt hosszabb útra indulnál, a megfelelő védőfelszerelésről pedig mindenképp gondoskodj.

Görkorcsolya

Amellett, hogy remek szórakozás, egyenletes tempó mellett a görkorcsolyázás is kiváló zsírégetőnek számít, emellett formás lábakra tehetsz szert általa, nem beszélve arról, hogy a popsit és a hasizmokat is feszesíti. Gyakorolj sokat, mielőtt hosszabb útra indulnál, a megfelelő védőfelszerelésről pedig mindenképp gondoskodj.

Dia

 	Jóga  	Az első pillantásra könnyűnek és légiesnek tűnő jóga valójában komoly koordinációt és összpontosítást igényel, a mozdulatok helyes kivitelezése pedig épp olyan komoly izommunkát követel meg, mint más edzések. A jóga mindemellett a lélekre és a szellemre is jó hatással van - a stressz levezetésének egyik legjobb eszköze. 	 	Kapcsolódó videó: 	Bikram jóga: így működik a fogyasztó, méregtelenítő jóga »

Jóga

Az első pillantásra könnyűnek és légiesnek tűnő jóga valójában komoly koordinációt és összpontosítást igényel, a mozdulatok helyes kivitelezése pedig épp olyan komoly izommunkát követel meg, mint más edzések. A jóga mindemellett a lélekre és a szellemre is jó hatással van - a stressz levezetésének egyik legjobb eszköze.

Kapcsolódó videó:
Bikram jóga: így működik a fogyasztó, méregtelenítő jóga »

Dia

TáncAz egyik legélvezetesebb és legszexibb mozgásforma által úgy formálhatod tökéletessé tested, hogy észre sem veszed az ennek érdekében tett erőfeszítést. Sőt, számtalan új élménnyel gazdagodsz, megszabadulsz a stressztől, szervezetedben pedig nagy mennyiségben szabadulnak fel a boldogsághormonok.

Tánc

Az egyik legélvezetesebb és legszexibb mozgásforma által úgy formálhatod tökéletessé tested, hogy észre sem veszed az ennek érdekében tett erőfeszítést. Sőt, számtalan új élménnyel gazdagodsz, megszabadulsz a stressztől, szervezetedben pedig nagy mennyiségben szabadulnak fel a boldogsághormonok.

Dia

 	Pilates  	A nyújtó és erősítő mozdulatok sorozatából álló edzésforma minden izmot alaposan átmozgat - a mélyen fekvő izomcsoportokat is beleértve -, az alakformálás mellett továbbá javítja tartásod, és kecses, légies megjelenést kölcsönöz.

Pilates

A nyújtó és erősítő mozdulatok sorozatából álló edzésforma minden izmot alaposan átmozgat - a mélyen fekvő izomcsoportokat is beleértve -, az alakformálás mellett továbbá javítja tartásod, és kecses, légies megjelenést kölcsönöz.

Dia

LépcsőzésAz egyik legegyszerűbb állóképesség-növelő edzésként számon tartott lépcsőzést szinte bárhol végezheted, ahol lépcsősort találsz, de otthoni lépcsőzőgépet is alkalmazhatsz. A módszer ideális választás, amennyiben lábaidat, combodat és a popsidat szeretnéd formába hozni.

Lépcsőzés

Az egyik legegyszerűbb állóképesség-növelő edzésként számon tartott lépcsőzést szinte bárhol végezheted, ahol lépcsősort találsz, de otthoni lépcsőzőgépet is alkalmazhatsz. A módszer ideális választás, amennyiben lábaidat, combodat és a popsidat szeretnéd formába hozni.

Dia

 	Aquafitnesz  	Az úszás és az erősítő edzés jótékony hatásait kombináló vízi gimnasztika nemcsak szórakoztató, de hatékonyan formálja az alakot, kíméli az ízületeket, javítja a vérkeringést, valamint növeli az állóképességet és a tüdőkapacitást. Mivel a gyakorlatokat általában mellig érő vízben végzik, az úszástudás sem feltétlenül szükséges.

Aquafitnesz

Az úszás és az erősítő edzés jótékony hatásait kombináló vízi gimnasztika nemcsak szórakoztató, de hatékonyan formálja az alakot, kíméli az ízületeket, javítja a vérkeringést, valamint növeli az állóképességet és a tüdőkapacitást. Mivel a gyakorlatokat általában mellig érő vízben végzik, az úszástudás sem feltétlenül szükséges.

Dia

FutásA legősibb, legegyszerűbb és legolcsóbb sporttevékenység egyben a leghatékonyabb is, hisz minden izmot megmozgat, és jelentős mértékben fejleszti az állóképességet. A változatos terepviszonyoknak és félórányi jó zenének köszönhetően unatkozni sem fogsz, azonban ízületeid védelmében egy kényelmes futócipőt nem árt beszerezned.

Futás

A legősibb, legegyszerűbb és legolcsóbb sporttevékenység egyben a leghatékonyabb is, hisz minden izmot megmozgat, és jelentős mértékben fejleszti az állóképességet. A változatos terepviszonyoknak és félórányi jó zenének köszönhetően unatkozni sem fogsz, azonban ízületeid védelmében egy kényelmes futócipőt nem árt beszerezned.

Dia

BicikliAz egyik legpraktikusabb zsírégető mozgásforma javítja kitartásod és állóképességed, emellett kifejezetten a problémás területek, a comb és popsi tájékát formálja. Az intenzív zsírégetés érdekében legalább 40 percet tekerj közepes tempóban - ha azonban megteheted, közlekedj mindig biciklivel.Kapcsolódó cikk:3 kihagyhatatlan biciklis túraútvonal »

Bicikli

Az egyik legpraktikusabb zsírégető mozgásforma javítja kitartásod és állóképességed, emellett kifejezetten a problémás területek, a comb és popsi tájékát formálja. Az intenzív zsírégetés érdekében legalább 40 percet tekerj közepes tempóban - ha azonban megteheted, közlekedj mindig biciklivel.

Kapcsolódó cikk:
3 kihagyhatatlan biciklis túraútvonal »

Dia

TeniszA nagy múltra visszatekintő ütős sport nem véletlenül számít napjainkban az egyik legnépszerűbb mozgásformának. A tenisz fejleszti állóképességed, megszabadít a túlsúlytól, tested szinte minden izmát megmozgatja, kielégíti a versenyszellemet, a legjobb benne mindemellett az, hogy társas tevékenység.

Tenisz

A nagy múltra visszatekintő ütős sport nem véletlenül számít napjainkban az egyik legnépszerűbb mozgásformának. A tenisz fejleszti állóképességed, megszabadít a túlsúlytól, tested szinte minden izmát megmozgatja, kielégíti a versenyszellemet, a legjobb benne mindemellett az, hogy társas tevékenység.

Dia

 	Kick-box  	Az egész tested edző, ütésekkel és rúgásokkal kombinált, intenzív aerob mozgásnál keresve sem találhatsz jobb sportot, ha formálni akarod comb-, has- és farizmaidat, emellett fejlesztenéd állóképességedet is. A mozgásforma emellett kiváló módszer a feszültség levezetésére.

Kick-box

Az egész tested edző, ütésekkel és rúgásokkal kombinált, intenzív aerob mozgásnál keresve sem találhatsz jobb sportot, ha formálni akarod comb-, has- és farizmaidat, emellett fejlesztenéd állóképességedet is. A mozgásforma emellett kiváló módszer a feszültség levezetésére.

Dia

Nordic walkingA speciális bot és a különleges, intenzív karmunkát igénylő gyaloglótechnika révén a sífutásra emlékeztető nordic walking az edzést a természetjárással kombinálja, így kötve össze a kellemest a hasznossal. A mozgásforma a kirándulások szerelmesein kívül különösen ajánlott azoknak, akik nagyobb túlsúllyal rendelkeznek.Kapcsolódó cikk:4 tündérszép túraútvonal itthon »

Nordic walking

A speciális bot és a különleges, intenzív karmunkát igénylő gyaloglótechnika révén a sífutásra emlékeztető nordic walking az edzést a természetjárással kombinálja, így kötve össze a kellemest a hasznossal. A mozgásforma a kirándulások szerelmesein kívül különösen ajánlott azoknak, akik nagyobb túlsúllyal rendelkeznek.

Kapcsolódó cikk:
4 tündérszép túraútvonal itthon »

Dia

 	Gyaloglás  	A futáshoz hasonlóan a gyaloglást is tetszőleges helyen végezheted, ám a könnyű sétánál intenzívebb tempót kell diktálnod magadnak. A dinamikus és lazább szakaszokból álló sétának megvan a maga technikája, amit, ha betartasz, fokozatosan ugyan, de látványos eredményt érhetsz el.

Gyaloglás

A futáshoz hasonlóan a gyaloglást is tetszőleges helyen végezheted, ám a könnyű sétánál intenzívebb tempót kell diktálnod magadnak. A dinamikus és lazább szakaszokból álló sétának megvan a maga technikája, amit, ha betartasz, fokozatosan ugyan, de látványos eredményt érhetsz el.

Dia

 	Erősítő edzés  	A súlyzókkal vagy saját súllyal végzett erősítő edzések szálkásítják és erősítik izmaidat, ami elengedhetetlen a zsírégetés fokozásához, illetve anyagcsere-folyamataid optimalizálásához. A megfelelő gyakorlatokkal nőiesen ívelt, feszes formákra tehetsz szert.

Erősítő edzés

A súlyzókkal vagy saját súllyal végzett erősítő edzések szálkásítják és erősítik izmaidat, ami elengedhetetlen a zsírégetés fokozásához, illetve anyagcsere-folyamataid optimalizálásához. A megfelelő gyakorlatokkal nőiesen ívelt, feszes formákra tehetsz szert.

Ezt is szeretjük
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: