Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)
Minden második, negyven feletti nő érintett az alsó húgyúti problémákban, mégis tabutémának számít.

urostemol PR 3
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Baráti találkozókon rettegsz, hogy nem sikerül időben mosdót találni, ezért szívesebben szervezed otthonra az összejöveteleket, hogy ne kerülj kínos helyzetbe. Már a köhögés, nevetés vagy néhány lépcsőfok megtétele is vizeletcsepegést okoz. Hosszabb autóutak sem jöhetnek szóba, partnerkapcsolatodban pedig egyre kevesebb az intimitás. A problémáról szégyellsz beszélni, a hólyagod feletti irányítással együtt önbizalmad is kezd elveszni. Ismerős?

A gyakori vizelési inger és vizeletcsepegés minden második, negyven feletti nőt érint1, mégis tabutémának számít. Pedig az alsó húgyúti problémák nemcsak az egészségre vannak negatív hatással. Magánéletedet, munkádat, mindennapjaidat is megkeseríthetik. 

Mi állhat a háttérben?

Csak az előbb voltál mosdóban, de a hólyagod ismét jelez? Ráadásul nem is ittál túl sok folyadékot? Sűrű vizelési inger esetén a legtöbben általában először felfázásra - hólyaghurut - gyanakodnak, pedig annak egyéb tünetei is vannak: deréktáji és alhasi fájdalom, hidegrázás, hőemelkedés, vizelés közbeni csípő érzés. Ha hosszabb ideje és a fent említett kísérő tünetek nélkül tapasztalsz gyakori vizelési ingert, a következők is állhatnak a háttérben.

Hiperaktív hólyag szindróma, vagyis húgyhólyag-túlműködés esetén a húgyhólyag nyálkahártyájának túlzott érzékenysége vagy a hólyag izmainak görcsös összehúzódása okoz sürgető, hirtelen jelentkező vizelési ingert, olykor akaratlan vizeletcsepegést. A panaszok - állandó, sürgető vizelési inger annak ellenére, hogy a húgyhólyag csak részben telt meg - jellegzetesek.

A stresszinkontinencia vagy más néven hólyaggyengeség - stressz esetén, hasprés hatására történő vizeletvesztés, a húgyhólyag záróizmai már nem zárnak megfelelően - mindig a legrosszabbkor jelentkezik: amikor valaki igazán megnevettet, eltüsszented magad, sportolsz, vagy - akár kisebb - súlyt emelsz fel. 

Ennek oka, hogy a hólyag záróizma olyan gyenge, hogy nem bír ellenállni a hólyagban lévő növekvő nyomásnak, vagy a gátizomzat - medencealapi izomzat - túl gyenge. A terhesség alatt és szülés után hosszabb-rövidebb ideig sok nő megtapasztalja a stresszinkontinencia tüneteit, de változókorban is gyakori a jelenség. 

Természetes megoldás

Már Magyarországon is elérhető a kifejezetten nők számára kifejlesztett Urostemol femina*, egy vény nélkül kapható, hagyományos növényi gyógyszer, mely természetes hatóanyagaival enyhíti a húgyhólyag-túlműködés vagy hólyaggyengeség kellemetlen tüneteit.

A hatóanyagok közül a komlótoboz nyugtató hatással bír, a speciálisan gyógyászati célra termesztett tök magjából kivont olaj erősíti a hólyagot, az izmokat, valamint gyulladáscsökkentő hatású, a kanadai szömörce pedig csökkenti az irritációt. Nemcsak az egészséged miatt fontos, hogy minél előbb tegyél a probléma ellen: a tünetek javulásával magabiztosságodat is visszakapod majd!  

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!Hagyományos növényi gyógyszer. A javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul. 

URO17 04/07/2018

1. hivatkozás a szövegben és a cím alatti első mondatban: Irwin et al. Eur Urol 50 (2006):1306–1315

 

Ezt is szeretjük