Hogyan előzd meg a toka kialakulását?

A toka a nyak elcsúfítója. Beszéd közben, de mozgás nélkül sem mutat különösebben vonzó látványt. Előzd meg a tokát!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyak nem csupán a testet és a fejet összekötő testrész, melynek hogylétével nem kell törődni. Ennek ellenére mégis sokan hajlamosak megfeledkezni annak ápolásáról. A nyak, az azt borító finom bőr alatt fontos izmokat, csigolyákat, valamint légző-, és emésztőszerveket rejt. Ebből kifolyólag a nyak jóléte minden szempontból kiemelkedően fontos kellene hogy legyen.

Esztétikai szerep

A szervi és funkcionális szerep mellett a nyak fontos esztétikai szereppel is bír. A női nyak szexis, erotikus, selymes, puha, csókra csábító. És rengeteg erogén zóna otthona.

Ha elhanyagolod veszít feszességéből, puhaságából, megereszkedik, vagy esetleg eltokásodik. És valljuk be bátran: ezek közül egyik sem túl szép. Természetes, hogy az időt nem tudod megállítani, de ne mondj le nyakad szépségéről idő előtt, ha nem muszáj.

A nyak ápolása

Óriási tévhit, hogy a nyak különleges krémet igényel. A nyak bőre ugyanis nagyon hasonlít az arcéhoz, így a krémezést könnyűszerrel megoldhatod azzal, ha arcod ápolását egy kicsit lejjebb fejezed be. Ugyanezt a krémet használhatod dekoltázsra és mellekre is.

Az izmok feszesítése

A nyakban két fontos kötél izom található. Ezek a fejbiccentő izmok, melyek tornáztatása nagyon fontos a helyes tartáshoz. Nem kell megijedni valószínűleg a nyak az a testrészed, melyet a legkönnyebb megmozgatnod.
Tegyél egy könyvet a fejedre – de jó nehezet – és járkálj vele a lakásban. A cél az, hogy percekig ne essen le, de ne kelljen egyensúlyoznod sem. Ha sikerül úgy megtartanod, hogy nem is kell rá figyelned és nem emeled természetellenesen magasra az állad, akkor vagy a helyes pozícióban.
Ha ezzel végeztél, akkor az alábbi két betűt ismételgesd egymás után, túlzásba vitt artikulációval: x-o-x-o-x-o-x-o. Ezzel ugyanis megfeszíted és elernyeszted nyakizmaid.

A toka megelőzése

A toka megelőzésének legjobb módja, ha párna nélkül alszol. Ez persze nem elég. Mielőtt felvennéd a végleges alvási pozíciódat, feküdj a hátadra, hajlítsd be térdeid, tedd a talpad az ágyra. Emeld meg mellkasod, amíg már csak a fejed búbja van az ágyon, segítségül használhatsz könyök támaszt. Maradj így 5 másodpercig, majd engedd le. Ez azért fontos, hogy megnyújtsd, majd ellazítsd a nyak, az áll és a toka szöveteit, izmaid, ezzel növelve rugalmasságukat.

Hogyan legyen hattyú nyakad?

Mit tegyél?

  • Rendszeresen mozogj, ússz.
  • Naponta hideg vízzel zuhanyozz.
  • Masszíroztasd magad szakemberrel, vagy otthon kézzel vagy géppel.
  • Énekelj – konyhában, fürdőszobában, ahol éppen lehet.

Mit ne tegyél?

  • A nyak napoztatása.
  • Alvás fejpárnán, vagy hengerpárnán.
  • Túlzott súlyzózás.
  • Az erős dohányzás.

Ha már késő

A krémek és a tornáztatás érezhetően javítják a nyak külső megjelenését, azaz bőrét és tartását. De ha már a bőr megereszkedett, vagy kialakult a toka, mindez már nem elegendő. Ekkor csak egyetlen megoldás létezik: a plasztikai sebészet.

Az erre szakosodott orvos napjainkban kétfajta kezelést szokott javasolni:

Toka esetén, ha a bőr még nem ereszkedett meg

Ez lokális zsírleszívással szüntethető meg, helyi érzéstelenítés mellett, általában “kanül” - orvosi fecskendőre alkalmazott csövecske - segítségével. Három pici bemetszés szükséges ehhez: az áll alatt és a fülek mögött. Ehhez nem kell befeküdni a kórházba.

Toka esetén, ha a bőr már megereszkedett

“Nyak-liftinget” - ránctalanító “megemelést” - kell alkalmazni, amit a plasztikai sebész általában együtt végez el az alsó arcrész fiatalításával. Annak ellenére, hogy a beavatkozás csak helyi érzéstelenítéssel történik, ez komoly műtét, és 24 órás befekvést igényel a kórházba, majd mintegy 10 napos pihenést, mert vérömlenyek keletkezhetnek. A pici forradásokat az arc és a nyak természetes hajlataiba rejti az orvos.

Ezt is szeretjük