2 vitamin, ami kifogy a szervezetedből tél végére
Innen pótold!
A tél több szempontból is megviseli a szervezetet, az évszak végére vitamintartalékaid kiürülnek.

Dia

	Tojás	Nyáron elég, ha fél órát a napon töltesz, már meg is van a napi D-vitamin szükséglet, azonban télen ez nincs így. Az egyik leghasznosabb forrás a tojás sárgája, ami nyersen, vagy félig lágy formában tartalmazza a legtöbb D-vitamint, így télen érdemes a reggelidet ezzel kibővíteni.

Tojás

Nyáron elég, ha fél órát a napon töltesz, már meg is van a napi D-vitamin szükséglet, azonban télen ez nincs így. Az egyik leghasznosabb forrás a tojás sárgája, ami nyersen, vagy félig lágy formában tartalmazza a legtöbb D-vitamint, így télen érdemes a reggelidet ezzel kibővíteni.

Dia

	Máj	Ha gyakran görcsölnek az izmaid, az több vitamin és ásványi anyag hiányából is adódhat, például D-vitaminéból. A máj remek forrás nemcsak a vashoz, hanem ehhez a vitaminhoz is, így rendszeres fogyasztása főleg a téli időszakban erősen indokolt.

Máj

Ha gyakran görcsölnek az izmaid, az több vitamin és ásványi anyag hiányából is adódhat, például D-vitaminéból. A máj remek forrás nemcsak a vashoz, hanem ehhez a vitaminhoz is, így rendszeres fogyasztása főleg a téli időszakban erősen indokolt.

Dia

	Csipkebogyó	A leginkább teaként használt növény igazi C-vitamin bomba, ha érzed a nátha, vagy más, jellemzően téli betegség közeledtét, szerezz be egy jó nagy adaggal és fogyaszd minél többször. A C-vitamin felesleges részét a szervezet egyszerűen kidobja magából, így túladagolása csak szélsőséges esetekben lehetséges.

Csipkebogyó

A leginkább teaként használt növény igazi C-vitamin bomba, ha érzed a nátha, vagy más, jellemzően téli betegség közeledtét, szerezz be egy jó nagy adaggal és fogyaszd minél többször. A C-vitamin felesleges részét a szervezet egyszerűen kidobja magából, így túladagolása csak szélsőséges esetekben lehetséges.

Dia

	Pritamin paprika	A legtöbb C-vitamint ebben a közismert zöldségben találod. A pritamin paprikákból mindegyik sokat tartalmaz, de a piros változat a leggazdagabb ebben a vitaminban, így ezt keresd. A legjobb nyersen fogyasztva, de picit megpirítva valamilyen salátához, vagy húshoz is még nagyon hasznos.

Pritamin paprika

A legtöbb C-vitamint ebben a közismert zöldségben találod. A pritamin paprikákból mindegyik sokat tartalmaz, de a piros változat a leggazdagabb ebben a vitaminban, így ezt keresd. A legjobb nyersen fogyasztva, de picit megpirítva valamilyen salátához, vagy húshoz is még nagyon hasznos.

Ezt is szeretjük
Fotó: