Kizárólag erős idegzetűeknek! Mikroszkopikus felvétel a vért szívó szúnyogról
Kíváncsi vagy, mit művel a szúnyog a bőröd alatt?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Napokon belül vége a nyárnak, vészesen közelítünk a szeptemberhez. A hűvösebb idő beálltának talán egyetlen pozitívuma, hogy jóval ritkábban kell számolni a szúnyogok támadásával.

A cikkünkben látható videóra kattintva megnézheted, pontosan mit is műveltek veled a szárnyas vérszívók a nyár folyamán.

Így szívják a véredet a szúnyogok

A párizsi Pasteur Intézet kutatói egy egészen lenyűgöző mikroszkopikus felvételt készítettek Valérie Choumet vezetésével.

A videón jól látható, hogyan szívja az elaltatott kísérleti egér vérét egy, a malária terjesztésében jeleskedő szúnyogfaj. Szúráskor nemcsak egyszerűen a bőrbe mélyeszti szájszervét, hanem a behatolást követően kicsit körbetapogat.

Ha fogyasztásra alkalmas eret talál, meglehetősen erős szívóhatást fejt ki, ami jól látszik a Pasteur Intézet által készített mikroszkopikus felvételen.

Videó erős idegzetűeknek

Amennyiben könnyen bele tudod képzelni magad a szúnyog áldozatának helyzetébe, inkább ne nézd meg az alábbi videót. Ha azonban vevő vagy a természettudományos érdekességekre, kattints.

Szeretnek a szúnyogok?

A szúnyogok ideje a nyári estékkel jön el, amikor a hőmérő higanyszála lejjebb kúszik. Jellemzően vízpart közelében vagy igazán veszélyben, hiszen a vérszívók az édesvizekbe rakják le petéiket - a tengerparton azonban nem kell aggódnod, hiszen a sós víz nem segíti a szaporodásukat. Számos elképzelés van arra vonatkozóan, hogy miért is szeretnek egyes embereket jobban, másokat kevésbé a szúnyogok.

Nincs több hívatlan vendég

A 100%-ban természetes és tiszta, bevizsgált anyagokból készült Citrella illóolaj-keveréket párologtatva soha többé nem kell tartanod a szúnyogok és más rovarok kellemetlenkedésétől. Nyári estéken a leghatásosabb segítség.

Tudj meg róla többet.

Promóció

Egyes elméletek szerint kedvenc vércsoportjuk a 0, míg mások a fokozott szén-dioxid-kibocsátással magyarázzák, hogy a nagyobb testű embereket - köztük a férfiakat és a várandósokat - gyakrabban csípik a szúnyogok. A mozgás, az izzadtság, valamint a kozmetikumok ugyancsak vonzzák őket. Bővebb információért kattints korábbi cikkünkre.

Ezt is szeretjük