Melyik a szúnyogok kedvenc vércsoportja?
Japán kutatók tudják a választ
Vajon a te vércsoportod ízlik leginkább a szárnyas vérszívóknak?

beauty and style
Top olvasott cikkek

A szúnyogok a nyári esték kellemetlen és egyben elmaradhatatlan társai. Ha vízparton vagy, sötétedés táján gyakran elviselhetetlenné válik a vérszívó állatok jelenléte.

De miért tűnik úgy, hogy csak téged csípnek, és mintha mások végtagjait jóval kevesebb vöröslő folt tarkítaná? A jelenség oka, hogy a szúnyognak is vannak kedvencei.

A vonzó áldozat - szúnyogszemmel

Nagy fogás

Már korábbi cikkünkben is foglakoztunk vele, hogy milyen a szúnyogok tökéletes áldozata. A csípős kis jószágok előszeretettel választanak maguknak áldozatot a szén-dioxid-kibocsátás alapján. Minél több szén-dioxidot lélegez ki valaki, annál valószínűbb, hogy egy nyári estét követően számos viszkető folt tarkítja majd a testét. A szén-dioxid-kibocsátás egyfelől függ a testmérettől: így a felnőttek, a férfiak, a túlsúlyosok és a kismamák előnyt élveznek.

Mozgó célpont

Másfelől a mozgás is befolyásolja: ha tehát sportolás közben leállsz egy kicsit, ne csodálkozz az apró szárnyas vérszívók támadásán. Mozgás közben ráadásul a testhőmérsékleted is megemelkedik, az izzadás során tejsavat bocsátasz ki - ezek az a tényezők pedig ugyancsak vonzzák a szúnyogokat.

Partiarc

A mozgás mellett lényeges szempont lehet még, hogy színes ruhát viselsz-e, illetve fogyasztottál-e alkoholt. Szakértők szerint a szúnyogok elsősorban a piros és a kék színű ruhákat kedvelik, valamint nem vetik meg az alkoholt sem, és rajonganak a finom illatokért. Ha tehát a szombat esti szabadtéri bulira felveszed a legvadítóbb piros ruhádat, fújsz magadra egy keveset a kedvenc parfümödből, és elfogyasztasz pár pohár bort, garantáltan nagy sikered lesz.

Milyen a vércsoportod?

Ha ismered a vércsoportod, előre tájékozódhatsz a vércsoportodra jellemző betegségekről, és egy kis odafigyeléssel, megfelelő életmóddal elkerülheted azokat.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Melyik a szúnyogok kedvenc vércsoportja?

Japán kutatók szerint azonban nem csupán a fent említett tényezők számítanak a szúnyogoknál. Úgy tűnik, van valami, amin ha akarnál, se tudnál változtatni: ez pedig a vércsoport. Egy 64 önkéntes segítségével végzett vizsgálat során kiderült, hogy a szúnyogok leginkább a 0 vércsoportot kedvelik. Kétszer olyan gyakran választják, mint az A vércsoportot - mely a legkevésbé kedvelt vérszívó-körökben. A vizsgálat szerint pedig a B vércsoport a második kedvenc a szúnyogoknál. A japán kutatók eredményei szerint ennek oka, hogy a szárnyas vérszívók valamiért erősen vonzódnak az egyedül a 0 vércsoportnál megtalálható H-antigénhez.

Ezt is szeretjük