Rákkeltő hatású, mégis sokan naponta fogyasztják: 8 élelmiszer, amivel jobb vigyázni

Bizonyos élelmiszerek bizonyítottan növelhetik a rák kockázatát.

Rákkeltő hatású élelmiszerek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyarországon évről évre a szív- és érrendszeri betegségek számítanak vezető haláloknak, ezt a daganatos megbetegedések követik a sorban, mégis kevés hangsúlyt kap a mindennapokban a tudatos megelőzés, így az egészséges táplálkozás, az elégséges mozgás vagy a rendszeres szűrővizsgálatok.

A rákos betegségek jelentős része olyan kockázatokhoz köthető, mely tudatossággal megelőzhető, ilyen az elhízás, a fizikai aktivitás hiánya vagy a helytelen táplálkozás.

Rákkeltő hatású élelmiszerek

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hosszú listát tart számon a bizonyítottan vagy potenciálisan rákkeltő élelmiszerekből is. Némelyik az elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség rizikójának növelésével, mások a bennük levő karcinogén anyagok hatására fokozzák a problémát.

A következő egészségtelen ételek és italok rendszeres fogyasztása összefüggésben áll a rák magasabb kockázatával. Minimalizálásukkal sokat tehetsz az egészségedért, helyettük a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, sovány fehérjék, növényi zsírok arányának növelése ajánlott az étrendben. Korábbi cikkünkben megmutattunk néhány olyan ételt, ami hasznos, rákellenes tápanyagokat is tartalmaz.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Segít megelőzni a rákot, mégis kevesen csinálják, pedig teljesen ingyen van: kiderült, hogy mi az oka ennek

Nagyon kevesen tesznek a rák megelőzése érdekében, pedig viszonylag kevés erőfeszítést igényelne.

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük