3 jel, hogy párod potencia zavarral küzd
Nem megy mostanában a szex? Vagy megy, de nem olyan jó? Szerinted nem benned van a hiba és félsz, hogy párodnak potencia problémái vannak?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
A potencia zavart, vagy zavarokat a legtöbben azonnal a teljes impotenciával és a merevedési zavarokkal azonosítjuk, holott a fogalom ennél sokkal több mindent foglal magában. Sokszor ezekből a félreértésekből, vagy sokkal inkább fogalmi zavarokból hatalmas keveredések, veszekedések és akár kapcsolatok végleges megromlása is következik.

Egy svéd felmérés szerint a férfiak számára a potencia zavarok okozzák a legnagyobb szégyenérzetet a testükkel kapcsolatos elváltozások, vagy betegségek közül. Ebben mondjuk nincs is semmi meglepő, hiszen te is tudod milyen érzékenyek a férfiak péniszükkel kapcsolatban. De ami viszont megdöbbentő, hogy a nők számára ez az a téma, melyet a leginkább képtelenek tisztázni és őszintén megbeszélni partnerükkel. Természetesen a két dolog összefügg. Nyilván a nők sem lennének ennyire zavarban, ha nem a férfiak legérzékenyebb pontjáról lenne szó.

De miért is ez a nagy felhajtás? Mit jelent a potencia zavar? A tévhitekkel ellentétben a potencia zavar, mint fogalom nem csak a férfiak szexuális problémáit, hanem a nőkét is magában foglalja. Melyek ezek a problémák?
  • Péniszmerevedési nehézségek
  • Vaginizmus
  • Ejakulációval kapcsolatos problémák
  • Nemi vágy hiánya mindkét nem esetében
  • Orgazmus problémák mindkét nem esetében

Ebből is látszik, hogy a potencia zavar nem csak a közösülésre képtelenséget, hanem a nem kielégítő közösülést is magában foglalja. Tehát partnerednek nem csak akkor vannak potencia problémái, hanem nem képes erekcióra, hanem akár akkor is, ha nem képes elélvezni. Persze ez nem jelenti azt, hogy ha partnered lassan élvez el, akkor azonnal potencia zavarral küzd. A szexuális képességekkel kapcsolatos problémák lehetnek szervi, de akár lelki eredetűek is. A modern urológiai vizsgálatoknak köszönhetőek a szervi problémák már nagyon jó és gyors eredménnyel feltárhatóak és kezelésük is egyre eredményesebb.

3 jel, hogy párodnak potencia zavara van

Péniszmerevedési nehézségek

A péniszmerevedési nehézség azt jelenti, hogy párod nehezen éri el az erekciót, illetve ha el is éri, hamar lelohad. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden esetben képtelen a szexuális aktusra. Vannak, akiknek ez időszakosan jön elő, de van olyan is, aki csak kezdeti nehézségekkel küzd. Van, akinél pedig már korral járó probléma. Van, hogy csak a kapcsolat elején jelentkezik, de akár a kapcsolaton belüli problémákat is tükrözheti. A teljes merevedés hiánnyal megéri szakorvost felkeresni, de ha csak arról van szó, hogy aktus közben merevségi állapot változást tapasztalsz, megoldható, akár csak a te segítségeddel is.

Nemi vágy hiánya

A nemi vágy hiánya nem azt jelenti, hogy partnered képtelen a szexre, sokkal inkább hasonlít az asszexualitásra, amikor is egyszerűen nem érdekli a szex, nem foglalkozik vele, nem ébred benne vágy. Ha ez a kapcsolat közben jelentkezik, akkor valószínűleg átmeneti problémát jelent, mely ahogy jött, el is múlik majd. Lehet, hogy kedvesed nagyon leterhelt a munkahelyén, de az is lehet, hogy csak egy kis változatosságot igényel. Új helyszínt, egy kis izgalmat, vagy szimplán csak ki kellene pihennie magát.

Orgazmus problémák

Előfordulhat az is, hogy bár szeretkeztek és ő aktívnak is bizonyul, sőt kezdeményez, mégsem tud elélvezni az aktus során. Akármit is csinálsz, bármilyen hosszú, vagy intenzív a szexuális együttlétetek, ő nem tud a csúcsra jutni. Vagy akár éppen ellenkezőleg, te még bele sem melegedtél, ő máris elélvezett. Mindkét esetben tudtok a problémán közösen dolgozni. Ne felejtsd el, neked is lehetnek olyan időszakaid, amikor nem tudsz koncentrálni, máshol jár az eszed, esetleg fáradt és leterhelt vagy és ha törik, ha szakad, nem éred el az orgazmust. Minden esetben az a legfontosabb, hogy ne gondold, hogy ez a te hibád, viszont ne vágd a fejéhez sem.

A lelki eredetű potencia zavart okozhatja csalódás, gyermekkori trauma, fizikai adottságok miatti komplexus, vagy akár a biztonságérzet hiánya. A kommunikálásában mind neked, mind pedig neki problémákat okozhat a szégyenérzet és a zavartság. Általában nagyon nyílt és bensőséges kapcsolatot igényel, hogy meg tudjátok beszélni. Megoldása rengeteg türelmet és odaadást igényel, és fel kell készülnöd arra is, hogy akár sokáig nélkülöznöd kell az élvezetes szexet.

Viszont legyen mindig az a szemed előtt, ha egyszer a te segítségeddel küzdi le ebbéli nehézségeit, soha el nem múló jó érzés marad benned. Végül is a te türelmednek és „szakértelmednek” köszönhető a siker!

Ezt is szeretjük