10 erős gyógynövény, ami támogatja a hormonrendszert: PCOS esetén is bizonyítottan hatnak

A PCOS kellemetlen tünetei sikeresen enyhíthetőek különböző gyógynövények segítségével - mutatjuk, melyek ezek.

pcos nyitóka

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A PCOS, azaz a policisztás ovárium szindróma minden ötödik nőt érint Magyarországon. Tünetei közé tartozik a petefészekciszta, a szabálytalan vérzés, a bőrön megjelenő akné, a fokozott hajhullás és a súlynövekedés.

A PCOS hátterében leggyakrabban inzulinrezisztencia vagy valamilyen a hormonzavar áll. Ugyan a tünetei enyhíthetőek különböző életmód-változtatásokkal, étrend-kiegészítőkkel, nem létezik olyan módszer, ami mindenkire ugyanúgy hatna.

PCOS elleni gyógynövények

A PCOS tünetei elsősorban szakorvos vagy dietetikus által összeállított étrend betartásával enyhíthetőek, ám a gyógynövényeknek is fontos szerepük van. Csökkenthetik a vérzés mennyiségét, szabályozzák a menstruációt, és jótékony hatással bírnak a hormonháztartásra is. Azonban a gyógynövénykúrát megelőzően érdemes egyeztetni szakorvossal, aki a kórtörténet ismerete alapján segíthet a dózis beállításában, illetve figyelmeztethet az esetleges mellékhatásokról. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük