Mutasd az arcod!
Elárulja rejtett betegségeidet
Az arcodról nemcsak az derül ki, hogy vidám vagy lehangolt vagy-e. Az is egyértelműen leolvasható, ha valami nincs rendben a belső szerveiddel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem biztos, hogy a bőrhibák eltüntetéséhez minden esetben a felszínes megoldást jelentő kemikáliákon keresztül vezet az út. Egy különleges szemléletmód, a keleti diagnosztika értelmében a külsődből egyértelműen kiderül, hogy milyen testi és lelki állapotban vagy. Az arcod különböző területein felbukkanó elváltozásokból egyértelműen megállapíthatod, hogy melyik belső szerved működik elégtelenül.

Pattanásos homlok

Ha a homlokodon nagyon zsíros a bőr, súlyosabb esetben tele van szűnni nem akaró pattanásokkal, az a legtöbb esetben a belek vagy a máj elégtelen működésére utal. Ennek oka, hogy, ha az említett belső szerveid túlterheltek, akkor sejtjeid zsírral telítődnek, és a véráramba kerülve növelik a koleszterinszintet.

A homlokon fellelhető elváltozások arra is figyelmeztethetnek, hogy túl sok zsíros és egészségtelen ételt, esetleg tartósítószert viszel a szervezetedbe. Ilyenkor érdemes tartanod egy alapos tisztítókúrát, de ne lepődj meg, ha ennek során - bizonyos ideig - még nem tűnnek el, sőt, egyre gyakrabban jelennek meg az arcodon az idegesítő kelések.

Az ellentmondásos jelenségre - éppen tisztítókúra alatt lesz csúnya a bőröd - az emberi test működése ad magyarázatot. A méregtelenítéskor felszabaduló káros anyagokat ugyanis makacsul őrzik a zsírsejtjeid, egészen addig, amíg egy alapos tisztítókúrával rá nem kényszeríted őket arra, hogy kiürüljenek a szervezetedből. A szigorú tisztítókúra során felrepednek ezek a zsírsejtek, és a bennük raktározódó méreganyagok bekerülnek a vérkeringésbe. Ennek a folyamatnak a része, hogy az arcodon megjelennek a tisztulás kellemetlen hírvivői, jelezve, hogy a tested nagy munkával, keményen dolgozik a káros anyagok kiürítésén.

Bőrhibák a járomcsont környékén

A járomcsontodon vagy az arc két oldalán felbukkanó bőrhibák a tüdő elégtelen működésére utalnak. Ezek a tünetek többnyire mozgásszegény életet élő, állandóan az íróasztal előtt görnyedő embereknél szoktak megjelenni. A helyzetet súlyosbítja, ha a főváros tisztának erős jóindulattal sem nevezhető levegőjét szívod, vagy, ha mindennek tetejébe dohányzol is. Ilyenkor ugyanis nem használod ki a tüdőd teljes kapacitását, és a légzőszervedben található oxigén nem tud folyamatosan cserélődni, tisztulni.

Ahhoz, hogy az arcod járomcsontkörnyéki része rendellenesen zsírosodjon - esetleg ellepjék a pattanások -, elég egy dohányfüstös helyen eltöltött éjszaka. Ha a járomcsontod környékén gyakran alakulnak ki pattanások, igyekezz sportolni valamit, illetve tölts minél több időt a szabad levegőn.
 

Elváltozások az ajkak körül

Ha a szád környékén rendszeresen jelennek meg apróbb elváltozások, bőrhibák és pattanások, akkor javasolt felkeresned a nőgyógyászodat. Arcodnak ez a része ugyanis valamilyen hormonális elváltozással hozható összefüggésbe. Súlyosabb esetben májfoltok is felbukkanhatnak az ajkad környékén. Ebben az esetben előfordulhat, hogy a fogamzásgátlód miatt borult fel a hormonháztartásod - ilyenkor jobb abbahagyni a tabletta szedését. De ezzel kapcsolatban természetesen az orvosod adhat pontos információkat. A májfoltok megjelenhetnek a terhesség ideje alatt is, melyek a szülést követően eltűnnek. A biztonság kedvéért jobban teszed, ha részt veszel egy alapos orvosi kivizsgáláson. A vérvétel eredményei és az endokrinológia vizsgálat után egyértelművé válhat, hogy valóban hormonális probléma áll-e a háttérben.

Orrkörnyéki bibik

Ha az orrod gyakran zsírosodik, rendszeresen jelennek meg rajta pattanások, az többnyire a szív elégtelen működését jelzi. Ebben az esetben a szervezetbe jutó zsírok megakadályozzák a cukor optimális cseréjét a sejtekben, minek egyenes következménye a hasnyálmirigy túlterheltsége. Ha a pattanások nem szorítkoznak közvetlenül az orra, hanem kicsit távolabb is megtalálhatóak, az utalhat stresszes vagy túlhajszolt életvitelre is.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Az egyensúly felborulása

Bárhol is jelenjenek meg az apró elváltozások, egyetlen pattanás miatt nem érdemes rögtön a háziorvosod ajtaján dörömbölnöd, és a legrosszabbra gondolnod. Az arcodon felbukkanó rendellenességek inkább csak figyelmeztető jelek, melyek arra utalnak, hogy az adott szerv egyensúlya felborult. Ha azonban ezek a jelek újból és újból, jól látható helyen és formában, folyamatosan megjelennek az arcodon, érdemes felkeresned egy szakembert.

OLVASD EL EZT IS!

legkoondicionalo
  • légkondicionáló
  • tünetek és betegségek

3 súlyos betegség, amit a légkondicionáló okoz

csipkes felso  nagy
  • gyógynövény
  • tünetek és betegségek

Hasi görcsök, puffadás, székrekedés

Ezt is szeretjük