8 étel, ami támogatja a pajzsmirigy működését: feltöltenek vitaminokkal és ásványi anyagokkal

A pajzsmirigy működési zavara esetén különösen fontos a megfelelő táplálkozás.

GettyImages-1194074127 (1)
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pajzsmirigy a hormontermelésen keresztül nélkülözhetetlen szerepet tölt be a szervezet működésében, az anyagcsere szabályozásában. Zavarai változatos panaszok megjelenéséhez vezethetnek, ezek általában nem annyira specifikusak, hogy az érintettek rögtön gyanút fogjanak. A testsúly változása, alvászavarok és fáradtság jelentkezhetnek. 

Amennyiben a szerv túl sok hormont termel, túlműködésről, ha túl keveset, alulműködésről van szó. Bár ezek a krónikus kórképek általában gyógyszeres kezelést igényelnek, az életmód-terápia, aminek részét képezi az egészséges táplálkozás is, szintén fontos a meglétükkor. Egyes élelmiszerek különösen hasznosak a pajzsmirigy egészsége szempontjából.

Pajzsmirigy működését támogató ételek

A pajzsmirigy-alulműködés egy sokakat érintő hormonális probléma, amely többek között hízással, lassabb sebgyógyulással, rossz közérzettel, libidócsökkenéssel, hideg végtagokkal és hajhullással jár. Bár az egészséges táplálékok nem helyettesítik a gyógyszeres kezelést, feltölthetik a szervezetet olyan tápanyagokkal, amelyek támogatják a szerv működését, illetve amik a betegség esetén gyakran alacsony mennyiségben találhatók meg a szervezetben. Fontos, hogy amennyiben valaki pajzsmirigygyógyszert szed, egyeztessen a kezelőorvosával az étrendjéről. Egyes élelmiszerek beleavatkozhatnak a készítmények működésébe, felszívódásába. 

10 perc alatt eredmény

A pajzsmirigy alulműködés gyorsteszt teszt előnye az egyszerű használat: kényelmesen, otthon bárki el tudja végezni, csupán egyetlen vércseppre van szükség hozzá.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.) 

Ezt is szeretjük