Őrizd meg egészséges mosolyod!
5+1 tipp fogaid egészségéért
A fogak és a száj higiéniájának fenntartásához különösen fontos a megfelelő étrend kialakítása. (x)

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Julia Roberts barátnőjét játszotta a Micsoda nőben - Ma tuti elsétálnál az 58 éves színésznő mellett az utcán
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Napjainkban egyre többen ismerik fel a tudatos táplálkozás jelentőségét. Az alapvető étkezési szabályok betartásával amellett, hogy növelhetjük szellemi és fizikai teljesítményünket, rengeteg egészségügyi probléma kialakulását elkerülhetjük.
Mi történik fogaiddal, amikor eszel vagy iszol?
Amikor cukor, szénhidrát vagy keményítő tartalmú ételeket, italokat fogyasztasz, a szájban lévő baktériumok savat képeznek, és ez lepedék lerakódásához vezet. Ilyenkor megnövekszik a szájban a savszint, ami elvonja a fogzománcból a szükséges ásványi anyagokat, és védtelenné teszi fogaidat a fogszuvasodás kialakulásával szemben.
A védelmi vonal
Főétkezések és nassolás után nincs mindig lehetőségünk a fogmosásra. Ilyenkor jó, ha van nálad cukormentes rágógumi, amivel természetes módon serkentheted a nyálképződést.
Tippek fogaid egészségének megőrzéséhez
1. A mindennapi szájápolás elengedhetetlen része, hogy naponta kétszer - reggel és este - moss fogat, lehetőleg fluoridos fogkrémmel.
2. Ha étkezés vagy ivás után nincs módod a fogmosásra, akkor legalább 20 percig rágj cukormentes rágógumit, amely segít helyreállítani a száj normális pH-értékét, és fenntartani a fogak ásványi anyag ellátását.
3. Próbálj kiegyensúlyozottan étkezni: fogyassz minél több zöldséget, gyümölcsöt, halat és feldolgozatlan élelmiszert.
5. Ha mégsem tudsz lemondani a nassolásról, akkor csoki helyett válassz friss gyümölcsöt, zsírszegény sajtokat vagy nyers, szeletelt zöldségeket.
6. Mindig ellenőrizd az ételek összetételét, és ügyelj az ételekben található rejtett cukrokra is: a dextrózra, glükózra, szukrózra és a fruktózra.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=42927&kampany=1752758&banner=1752767&ord=RANDOM_NUMBER)%)