8 egyszerű gyakorlat, amit 50 felett különösen ajánlott mindennap végezni: javítják a közérzetet és a mozgástartományt

A nyújtás több, mint edzés utáni levezetés, segít az izmok rugalmasságának megőrzésében is.

nyújtás

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rendszeres testmozgás minden életkorban alapvető fontosságú az egészség megőrzéséhez, a kor előrehaladtával viszont még nagyobb jelentőségre tesz szert, hiszen egyre nő az inaktivitás valószínűsége. A mozgáshiány pedig azt is befolyásolhatja, hogy meddig marad mobilis és önellátó az ember. 

Idővel a test megváltozik, a lassuló anyagcsere mellett az izmok merevebbé válása is jellemző. A kevésbé ruganyos izmok magukkal hozhatják a mozgásterjedelem csökkenését is, ami a leghétköznapibb feladatok, például a tisztálkodás és az öltözködés ellátását is nehezítheti. A probléma megelőzésében, kezelésében segíthet az időben elkezdett nyújtás. Ötvenéves kor felett különösen érdemes sűrűn végezni!

Nyújtó gyakorlatok 50 felett

A nyújtásra sokan csak az edzések végeztével gondolnak, pedig rendszeresen végezve segíthet megőrizni az izmok rugalmasságát és megelőzni a mozgásszervi panaszok miatt jelentkező fájdalmat. Emellett pedig ellazít, javítja a közérzetet, és a többi mozgásformához hasonlóan a stresszkezelés hatékony eszköze is lehet egyben.

A következő gyakorlatokat akkor alkalmazd, ha nem okoznak fájdalmat. Amennyiben pedig mozgásszervi betegséggel, gerincproblémával, ízületi gondokkal élsz, kérd ki szakember véleményét a javasolt mozgásformákról!

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük