Egészségtudatosság a Nestlé gabonapelyhekkel (x)
A reggeli egész napra meghatározza az energiaszintünket. Egy összetett szénhidrátban, vitaminokban és rostban gazdag gabonapehely pozitívan hathat a teljesítményünkre.

2100X1400
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A feldolgozott élelmiszerekről első ránézésre nehezebben megállapítható, hogy hogyan illeszthetők be az egészségtudatos táplálkozásba. Ebben segít a könnyen dekódolható Nutri-Score jelölés, amely egy szakmailag megalapozott, független kritériumrendszer szerint támogatja a vásárlókat a tudatos élelmiszer-választásban.

Nutri-Score jelölés a gabonapelyheken

Az A-tól E betűig terjedő színkódolt skála kicsit úgy működik, mint a háztartási eszközökön látható energiatakarékossági jelölés, ami több szempontot is súlyoz és figyelembe vesz, hogy megkönnyítse a fogyasztói döntéseket. A Nutri-Score esetében a besorolás eredményét pozitívan befolyásolja a termék rost- és a fehérjetartalma. Emellett beleszámít a pontszámba a termékben található gyümölcs, zöldség és olajos magvak mennyisége is. Míg az élelmiszer cukor-, nátrium- (só) és telítettzsírsav-tartalma negatívan hat az eredményre. 

nestle nesquik FEMINA PR CIKK illusztracio kep 840x560px 3[1].pn

Egyre több Nestlé termék csomagolásán találkozhatunk ezzel a jelöléssel, többek között a Nesquik gabonapelyheken is. A Nesquik gabonapehelynek az elmúlt 20 év alatt 34%-kal csökkentették a cukortartalmát és 63%-kal a telítettzsírsav-tartalmát, illetve növelték a rosttartalmát 263%-kal.

Mivel egy gyermekek által kedvelt, reggelire gyakran választott élelmiszertípusról van szó, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű és összetételű gabonapehellyel indítjuk a napot. Annál is inkább, mert az első étkezés alapvetően meghatározza a délelőtti energiaszintünket és koncentrációs képességünket.

nestle nesquik FEMINA PR CIKK illusztracio kep 840x560px 2[1].pn

A cukor a gabonapelyhek összetevői közt megtalálható alkotóelem, ugyanis édes íze mellett tartósít, jó állagot és szép aranyló színt biztosít. Mint sok más tápanyag esetében a napi cukormennyiségre is érdemes odafigyelni. Az Egészségügyi Világszervezet gyerekeknek napi maximum 10, felnőtteknek 12 teáskanál hozzáadott cukor fogyasztását javasolja.

A Nestlé gabonapelyheket az elmúlt húsz évben folyamatosan továbbfejlesztették, hogy megfeleljenek az Egészségügyi Világszervezet ajánlásának és a folyamatosan változó fogyasztói igényeknek, ezáltal már csak két vagy még kevesebb teáskanál hozzáadott cukrot tartalmaznak adagonként. Emellett első számú összetevőjük a teljes értékű gabona, melynek jóval magasabb a rost-, vitamin-, ásványianyag- és antioxidánstartalma, mint a finomított gabonából készült változatoknak. 

nestle nesquik FEMINA PR CIKK illusztracio kep 840x560px 1[1].pn

A Nestlé gabonapelyhek tejjel, joghurttal, friss gyümölcsökkel és egy pohár vízzel fogyasztva teljes értékű reggeliként szolgálhatnak, ugyanis nemcsak finomak, de biztosítják a napindításhoz szükséges tápanyagokat. Természetesen a gabonapelyhek fogyasztása mellett sem szabad megfeledkeznünk a változatos, kiegyensúlyozott étrendről és az egészséges életmódról.

(Képek forrása: NESTLÉ HUNGÁRIA KFT.)

Advertisement

Ezt is szeretjük