Ne tedd le a cigit!
2 forradalmi dohányzáspótló termék
Ha elsősorban a kéztartás és a cigaretta szádhoz emelése hiányozna, figyelmedbe ajánlunk két terméket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számtalan termék van ma már a piacon, mely arra hivatott, hogy a leszokással járó gyötrelmeket megkönnyítse. A nikotintapasz, illetve a rágógumi csillapítja ugyan a nikotinéhséget, de nem pótolja a mozdulatot. A legtöbb dohányosnak pedig ez hiányzik igazán. Maga a fizikai függés - vagyis a nikotinfüggés - ugyanis jóval rövidebb idő alatt megszüntethető, mint a pszichés addikció.

Ha dohányzol, a nap során számos tevékenység közben eszedbe jut, hogy rágyújts. Étkezések után, kávéhoz vagy egy pohár bor mellé szinte elengedhetetlen a cigi. Amennyiben úgy érzed, elsősorban a mozdulatot nem tudod nélkülözni, és az hiányzik leginkább, hogy a füstölő rudat a szádhoz emeld, érdemes kipróbálnod két olyan terméket, mely megpróbálja pótolni ezt.

Elektromos cigaretta

Az eszköz szinte megtévesztésig hasonlít a valódi cigarettára. Az egyik végén úgynevezett parázsimitátor van, a másik végén pedig beszívhatod a párafüstöt. Ami hiányozhat használata közben, az a cigi mellett megszokott köhögés, illetve a ruhádba ivódó, átható füstszag.
Maga a cigaretta tölthető, a benne lévő patront pedig cserélni kell. A patronokból különféle erősségű fokozatok léteznek - a hagyományos cigarettáknál megszokottakhoz hasonlóan - light-tól a strongig, de létezik nikotinmentes is. Használatával a dohányzással járó ártalmakat minimálisra csökkentheted: az elektromos cigaretta nem tartalmaz sem kátrányt, sem szénmonoxidot. Használatával lassan leküzdheted a dohányzás utáni vágyat.

Hogyan működik?

Sem meggyújtani, sem elnyomni nem kell, ha meguntad, egyszerűen leteszed, és kész. Maga az elektromos cigi három részből áll: a törzsben található az izzószál, ezután az akkumulátor következik - ez biztosítja az energiát az izzószál működéséhez -, majd a patron jön - melyben a hatóanyagot tartalmazza. Ez utóbbit az izzószál melegíti és párologtatja - így jön létre a párafüst, melyet belélegezhetsz és kifújhatsz.

Elektromos cigaretták

Smoz műanyag cigaretta

A gyógyszertárban is kapható Smoz cigaretta nikotin- és füstmentesen segít leszokni a dohányzásról. Epres, mentás, illetve capuccinós ízesítésben kapható.
A termék egyedül a mozdulatot pótolja, hiszen semmilyen káros és függőséget okozó anyagot nem tartalmaz, és nem fújhatod ki a füstöt sem. Ez utóbbi elsőre talán szokatlan, de előnyödre válhat, ha olyan zárt helyiségben vagy, ahol nem gyújthatsz rá. A leszokást elkezdheted úgy is, hogy minden második szál cigaretta helyett egy Smoz-t veszel elő a táskádból.

Így működik

Az elektromos cigarettához hasonlóan ezt sem kell meggyújtanod. Egyszerűen csak vedd a kezedbe, mint egy hagyományos cigit, majd szívj bele. Egy szál körülbelül öt napig őrzi meg az aromáját - ez idő alatt többször is használhatod. A tokját ne dobd el felbontás után, hiszen a következő napokban ebben tárolhatod, ráadásul segít, hogy megmaradjon az íze.

Ezt is szeretjük