Megállíthatatlan hízást okoz: képeken 7 étel, amiben túl sok van ebből az anyagból

Jobb, ha nem veszed meg, ha ez is szerepel az összetevők között.

Dia


                        	Az adalékanyag egyik leggyakoribb előfordulási helyét jelentik a kínai éttermek, az ázsiai konyha ugyanis már régóta alkalmazza a nátrium-glutamátot. Annak ellenére azonban, hogy gyakran szinte cukorként szórják meg vele az ételeket, megfigyelték, hogy a keleti országok lakói sokkal kevésbé érzékenyek rá, mint az Észak-Amerikában vagy Európában élők.

Az adalékanyag egyik leggyakoribb előfordulási helyét jelentik a kínai éttermek, az ázsiai konyha ugyanis már régóta alkalmazza a nátrium-glutamátot. Annak ellenére azonban, hogy gyakran szinte cukorként szórják meg vele az ételeket, megfigyelték, hogy a keleti országok lakói sokkal kevésbé érzékenyek rá, mint az Észak-Amerikában vagy Európában élők.

Dia

	A leveskockák, levesporok, salátaöntetporok szintén igen gyakran tartalmaznak nátrium-glutamátot.

A leveskockák, levesporok, salátaöntetporok szintén igen gyakran tartalmaznak nátrium-glutamátot.

Dia


                        	Csakúgy, mint a félkész és készételek. Persze az, ha egy-egy alkalommal fogyasztasz ilyen ételt, és nem vagy különösen érzékeny az anyagra, illetve nem szenvedsz súlyos asztmától, még nem jelenti azt, hogy komoly veszélynek tennéd ki magad. Mindenesetre jobb, ha nem fogyasztasz túl gyakran ilyen élelmiszereket, és inkább a természetes, adalékmentes ízeket választod.

Csakúgy, mint a félkész és készételek. Persze az, ha egy-egy alkalommal fogyasztasz ilyen ételt, és nem vagy különösen érzékeny az anyagra, illetve nem szenvedsz súlyos asztmától, még nem jelenti azt, hogy komoly veszélynek tennéd ki magad. Mindenesetre jobb, ha nem fogyasztasz túl gyakran ilyen élelmiszereket, és inkább a természetes, adalékmentes ízeket választod.

Dia

	A különféle húskészítményekhez, felvágottakhoz is előszeretettel adnak ilyen ízfokozót.

A különféle húskészítményekhez, felvágottakhoz is előszeretettel adnak ilyen ízfokozót.

Dia

	Érdemes alaposan elolvasni a konzervételek, illetve a különféle szószok dobozain található összetevőlistákat is.

Érdemes alaposan elolvasni a konzervételek, illetve a különféle szószok dobozain található összetevőlistákat is.

Dia


                        	A chipsek esetében talán említeni sem kell, hogy összetevőik közt ott vannak a különféle ízfokozók, köztük a nátrium-glutamát.

A chipsek esetében talán említeni sem kell, hogy összetevőik közt ott vannak a különféle ízfokozók, köztük a nátrium-glutamát.

Dia

	A keleti konyha kedvelői mellett a vegetáriánusoknak is érdemes vigyázniuk, a különféle, szójából készült termékek - akár a szójaszósz - is gyakran tartalmazzák az adalékanyagot.

A keleti konyha kedvelői mellett a vegetáriánusoknak is érdemes vigyázniuk, a különféle, szójából készült termékek - akár a szójaszósz - is gyakran tartalmazzák az adalékanyagot.

Ezt is szeretjük
Fotó: