Felismeri a veszélyes anyajegyet az új mobilos alkalmazás

A Doctor Mole nevű alkalmazást Mark Shippen fejlesztette ki, akinek már háromszor volt bőrrákja.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A melanomás megbetegedések száma évről évre növekszik világszerte, hazánkban évente körülbelül ezer új esetet diagnosztizálnak. Sajnos a betegség szabad szemmel nehezen észlelhető, pedig az időben történő felismerés életet menthet.

A melanoma diagnózisát ma már segíti egy mobilos alkalmazás, melyet a jelenleg Ausztráliában élő Mark Shippen fejlesztett ki - írja a DailyMail.

A vékony ózonréteg miatt ezen a földrészen a legmagasabb a bőrrákos megbetegedések száma a világon, nem véletlen tehát, hogy éppen itt született meg a Doctor Mole - magyarul: doktor Anyajegy - nevű, okostelefonokra készült alkalmazás.

Röviden a melanomáról

Bár a malignus melanoma kevésbé gyakori bőrrákfajta, mint a bazálsejtes karcinóma vagy a laphámrák, mégis ez okozza a legtöbb halálesetet. A melanoma kialakulásának legfőbb oka az UV-sugárzás. Korábbi cikkünkből többet is megtudhatsz a betegségről.

A melanoma tünetei

  • Az anyajegy színének változása.
  • Az anyajegy méretbeli változása.
  • Gyulladt, vérző vagy viszkető anyajegy.
  • Újonnan kialakult pigmentelváltozás a bőrön.
  • Az anyajegy alakjának, körvonalának változása.

Képek! Így ismerd fel a veszélyes anyajegyet!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Doctor Mole felismeri a veszélyes anyajegyet

A Doctor Mole nevű telefonos alkalmazás figyel az anyajegy színére, méretére, formájára, körvonalára, illetve mindezek változásaira. A pigmentelváltozásokat a telefon kameráján keresztül értékeli, a vizsgálat eredményét archiválja, és arra is figyelmeztet, mikor kell újra megnézni az anyajegyeidet. A friss eredményeket az alkalmazás összeveti a korábbiakkal, így könnyebb felfigyelni a változásokra. Amennyiben a gyanús elváltozást észlel, jelez, hogy nézesd meg orvossal is.

Hüvelyszárazság enyhítése hormon nélkül!

Az égő, feszülő érzéssel, nehézkes együttlétekkel járó hüvelyszárazság a változókornál korábban is kialakulhat. A hormonmentes Cikatridina hüvelykúp segít enyhíteni a panaszokat. A kozmetológiából jól ismert hialuronsav mellett gyógynövények kivonatát tartalmazza. A Cikatridina használata a menopauzában tartósan ajánlott, a terhesség és szoptatás alatt pedig az orvos ajánlása szerint.

A Cikatridina patikában kapható gyógyászati segédeszköz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Promóció

Mennyibe kerül a Doctor Mole alkalmazás?

A Doctor Mole-t iPhone-ra 2,99 eurós áron tölteheted le, ha pedig androidos készüléked van, úgy az alkalmazás ingyenesen letölthető. A Doctor Mole természetesen nem helyettesíti az bőrgyógyászati vizsgálatot - ezt az alkalmazás fejlesztője is elismerte -, csupán felhívja a figyelmedet az esetleges elváltozására.

Ezt is szeretjük