Derítsd ki, hogy fertőzött vagy-e (x)
A patikában is kapható Clungene gyorstesztekkel az aktív, illetve a már lezajlott koronavírus-fertőzés is kimutatható.

koronavírus teszt nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A teljes elszigeteltség csak nagyon ritka esetekben lehetséges, az új vírusmutációk miatt azonban már akkor is könnyen megfertőződhetünk, ha csak a legszükségesebb ügyek miatt lépünk ki az utcára.

Clungene antigénteszttel akár 30 perc alatt azonosítani lehet a COVID-19-fertőzés korai fázisát, ezen időszakban a megbízhatósága hasonló a PCR-tesztéhez, ára azonban a töredéke. Clungene szerológiai teszttel a fertőzés késői szakasza, valamint a múltban lezajlott fertőzés is igazolható mindössze 15–20 perc alatt.

A tesztek professzionális személyek általi használatra készültek. Együttes alkalmazásuk COVID-19 bármely szakaszában kimutatja a fertőzést.

Támogatott tartalom.
Támogatott tartalom.

Szerológiai teszttel a védőoltás megkapása előtt ellenőrizhető, átesett-e valaki - akár tünetek nélkül - a közelmúltban a fertőzésen. Ha ugyanis igen, a vakcina beadatása nem javasolt, és nem is indokolt, hiszen a vírus elleni védettség még fennáll. Ez a teszt kimutatja a védőoltás által szerzett védettséget is (IgG pozitív eredmény formájában), erre az eddigi tapasztalatok alapján a második dózist követő 4–10 napon belül lehet számítani. 

Fontos megjegyezni, hogy aki már megkapta a védőoltást, annak ellenére fertőző lehet, hogy nála az esetek túlnyomó többségében nem jelentkeznek tünetek. A vírus ugyanis megtapadhat az orr és a torok nyálkahártyáján, az tüsszentéskor, köhögéskor, hangos beszédkor egészséges személyekre is átkerülhet, ezért a tesztelésnek számukra is nagy jelentősége van a vírus elleni védekezésben.

A gyorstesztek 25 darabos kiszerelésben, rendkívül kedvező darabáron vásárolhatóak meg az ország összes patikájában!

További információért látogasson el weboldalunkra! https://covid-19.hbs.hu/

Teljesítőképességi adatok 

Antigénteszt: szenzitivitás: 92,0–98,0%, specificitás: 99,7% (a tünetek megjelenését követő első hét napban).

Szerológiai teszt: szenzitivitás: 86,6%, specificitás: 98,33% (IgG+IgM kombinált). A tünetek megjelenését követő 8. naptól kezdve a szenzitivitás 90% feletti.

A  COVID-19 IgG/IgM Gyorsteszt vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz. A teszt csak in vitro diagnosztikai célra használható. A tesztcsíkot csak egészségügyi dolgozók, illetve betegágy melletti (POC; Point of Care) helyszínen lévő szakképzett személyek használhatják! A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Ezt is szeretjük