Krisztofer már szalad (x)
Két éve Krisztofer koponyája és az agya súlyosan megsérült, az orvosok sokáig az életben maradását sem tudták garantálni a szülőknek.

Cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan emlékeznek a 2017-ben történt tragikus hintabalesetre Várpalotán, ahol egy 33 méter magas kalapácshinta tartóeleme eltört, és az akkor 18 éves Máthé Krisztofer 8 métert repült, majd végül a betonra esett. A koponyája és az agya súlyosan megsérült, az orvosok sokáig az életben maradását sem tudták garantálni a szülőknek.

Krisztofer gyógyulása

Krisztofer gyógyulása nemcsak meglepő, de felemelő is, hiszen sok olyan szülőnek ad reményt, akinek a gyereke szintén súlyos agysérülést szenvedett. A ma már húszéves fiú édesanyja szinte minden percét és energiáját fia fejlesztésével tölti. Most éppen az olvasást és az írást gyakorolják, és úgy tűnik, Krisztofer számára ez sem jelent már nehézséget. Büszkén leírja, hogy elmosogatott, mivel rendszeresen besegít az otthoni teendőkbe. Dia - az édesanya - könnybe lábadt szemekkel nézi, ahogy a fia nap mint nap valami újat mutat vagy tanul.

- Ahhoz képest, hogy az orvosok 2% esélyt adtak az életének, ahhoz képest a fiam már szalad. Ő már nem csak megy, nem csak szobatiszta, de tényleg rohamos fejlődéseken megyünk keresztül, és ez nagyon jó.

A nyolcgyermekes anyuka mindent megpróbál biztosítani fiának, de azt mondja, hogy a kiugró fejlődés azután indult be Krisztofernél, miután elkezdtek nála alkalmazni egy bizonyos C-Peptide-et. A fiú ezután kezdett el beszélni, a járása javult, és hamarosan szobatiszta is lett. Kinyílt az értelme, és a kezdetben jelentkező dührohamok is csökkentek. Dia annak is kifejezetten örült, hogy nem gyógyszerről van szó, mert ő inkább a természetes megoldásokat szereti. 

Krisztofer

A C-Peptide a hasnyálmirigyben együtt termelődik az inzulinnal. Az inzulin születésekor a C-Peptide leválik róla, de eddig a funkciójára nem derült fény. Varga Gábor nevét legtöbben a gyógygombákhoz kötik, kevesen tudják róla, hogy szinte állandóan orvosi cikkeket, kutatási eredményeket böngész, hiszen legidősebb fia súlyos genetikai betegséggel született, és mint apa 17 éve kutatja a megoldásokat az agyi fejlesztésekre. A C-Peptide-ről két évvel ezelőtt olvasott, hogy a kutatás során pozitív hatást tapasztaltak a periferikus idegrendszerre. A központi idegrendszerre viszont nem próbálták ki. Varga Gábor a fiánál észrevette, hogy az agyi kapcsolatok élénkültek a C-Peptide használata után, és az idegrendszer aktivizálódott. A fejlődés annak ellenére is óriási volt, hogy fiánál a 22-es kromoszóma letöréséről, hiányáról van szó, ami az autizmusnak egy igen súlyos formáját produkálja. 

Krisztofer is nagyon jól reagált a C-Peptide-re, elkezdte erősíteni az izomzatát, fekvőtámaszozik, rendszeresen fut, és a következő cél, hogy karácsonyra tökéletesíteni fogja a beszédét, hogy mindenki számára érthető legyen, amit mondani akar. Szorgalmasan és kitartóan gyakorol, erősíti az arcizmait, és közben csillogó szemekkel figyeli édesanyját, aki mint mindig, most is mindenben szeretettel támogatja.

A cikkben leírtak a Max-immun Kft. kereskedelmi kommunikációja, nem a Femina szerkesztősége által szerkesztett tartalom. A közzétett információkat nem hagyta jóvá az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, vagy bármely más egészségügyi testület. A  Max-immun Kft.- nek nincs szándékában betegségeket diagnosztizálni, kezelni, gyógyítani, vagy megelőzni. A cikkben megosztott információk célja kizárólag oktatási célokat szolgál.  Kérjük, minden esetben konzultálj kezelőorvosoddal, különösen terhesség, szoptatás, gyógyszeres kezelés vagy fennálló betegség esetén.

Ezt is szeretjük