A lézeres fogyás az új őrület: mennyire hatékony ez a módszer?

A lézer jótékony hatásait már a fogyni vágyók is élvezhetik.

GettyImages-1150689360

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lézeres kezelések nagyon divatosak lettek az elmúlt években, hiszen a problémákat eredményesen orvosolják kívülről és belülről is, és hatalmas előnyük, hogy műtéti beavatkozás vagy maradandó nyomok nélkül alkalmazhatók.

A lézeres kezeléseken belül is két főbb csoportot lehet megkülönböztetni: vannak a gyógyászati célokra alkalmazott eljárások, mint például a lézeres szemműtét, a visszerek kezelése a sugarakkal, de a bőrgyógyászat területén is használható anyajegyek vagy bőrhibák eltávolítása során. Az orvosokon kívül a kozmetikai szalonok is előszeretettel használják a lézersugarakat, hiszen a végleges szőrtelenítés, az arcfiatalítás és a fogyás is elérhető általuk.

Kinek ajánlott a lézeres fogyasztó kezelés?

Ha valaki mesterségesen szeretné leadni a pluszkilókat, az manapság már nagyon sok módszer közül választhat. Az egyik legnépszerűbb ezek közül a zsírleszívás, ez azonban nemcsak drága, hanem nagyon fájdalmas eljárás is, amit műtéti úton végeznek.

GettyImages-488392174
Fotó: kjekol / Getty Images Hungary

A zsírleszívás árnyoldalait ismerve nem csoda, hogy más módszerek is felütötték a fejüket a fogyasztó kezelések piacán, a lézeres zsírbontás közülük az egyik, amivel nemcsak a nagy fájdalom kerülhető el, de a hívei a hatékonyságát is egyértelműen kimondják.

Az eljárást végző szalonok felhívják a figyelmet arra, hogy a lézeres fogyasztó kezelés főleg azoknak szól, akik a rendszeres testmozgás és helyes táplálkozás ellenére sem tudnak megszabadulni egy-két pluszkilótól vagy zavaró zsírpárnától, a kórosan túlsúlyos embereken nem tud segíteni, valamint a jó egészségi állapot is feltétel.

Így fogyaszt a lézer

Minden ember közel azonos számú zsírsejttel rendelkezik, ezek mérete azonban változó - ez okozza azt, hogy valaki vékonyabb vagy teltebb alkatú. A sport és az egészséges táplálkozás a zsírsejtek méretét csökkenti, a számuk azonban ettől függetlenül nem változik. A lézeres fogyasztó kezelés ezeket a zsírsejteket támadja meg, hogy azok ne csak kisebbek legyenek, hanem kiürüljön belőlük a zsír, ezzel támogatva a fogyást.

GettyImages-1154909973
Fotó: RobertoDavid / Getty Images Hungary

A lézer fénye a kezelés során beszivárog a szövetekbe, majd ott stimulálja a zsírsejtek membránjait. A zsírsejteket körülölelő hártya ennek hatására áteresztővé válik, így kiszivárog a felgyülemlett zsír és a méreganyagok. Nagyjából úgy kell elképzelni, mint amikor egy vizes lufi összemegy annak hatására, hogy lyukat ejtünk benne.

A kezeléseket mindig egy-egy adott testrészen hajtják végre, például hastájékon, combokon vagy a farpofáknál. A típusától függően akár egy alkalom után is látványos eredményt hozhat magával, de néhány területen 6-10 alkalom is szükséges ehhez. A beavatkozás után általában 2 hetes felépülési időre kell készülni. Az ára változó, a 10 ezer forinttól 390 ezer forintig terjed, fontos jól kiválasztani a klinikát, és utánaolvasni, hogy mennyire voltak elégedettek mások az eredménnyel. 

A lézeres kezelés után

Mivel a felesleges zsír a zsírsejtekből a szervezetbe került, így azt mindenképp ki kell üríteni onnan. Ezzel a tényezővel nem számolnak sokan, akik a lézeres fogyasztó kezelést választják, hiszen így már mégsem olyan kényelmes az eljárás, mint amilyennek elsőre hangzik. A fennmaradó zsírt természetes úton is el lehet távolítani, ehhez azonban nagyon szigorú diéta, sok mozgás és nagy mennyiségű folyadékbevitel szükséges, hogy a nyirokrendszeren keresztül távozni tudjon a felgyülemlett anyag, nem ritkán nyirokmasszázst is javasolnak mellé.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A lézeres kezelést végző szalonokban felhívják a figyelmet egy olyan lehetőségre is, hogy egy apróbb műtéti eljárás során a felgyülemlett zsírréteget kiszívják a problémás területről, illetve bizonyos gépeken már eleve található speciális kanül, ami kivezeti a zsírszövetet egy tartályba. 

Jessica Simpson 45 kilót dobott le szülése óta - Fotókon a leglátványosabb sztárfogyások

Nem csak Jessica Simpson került csúcsformába, képes összeállításunkban további sztárfogyásokat mutatunk.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük