A 20 leghatékonyabb zsírégető tea

A frissítő vagy épp nyugtató, aromás teák fogyasztása az egyik legkellemesebb módja a súlyvesztés elősegítésének. Ha fogyni akarsz, a következőket érdemes bevetned.

Dia

Rooibos teaAz afrikai vörös fokföldi rekettye hajtásaiból származó tealevelek lassítják tested öregedési folyamatait, megőrzik vitalitásodat és energiádat. A rooibos tea fogyasztásával felpörgetheted anyagcserédet is. Egy teáskanálnyi rooibos teát két deci forrásban lévő vízzel önts le, majd hagyd állni öt percig.Kapcsolódó cikk:Az 5 leghatékonyabb zsírégető tea »

Rooibos tea

Az afrikai vörös fokföldi rekettye hajtásaiból származó tealevelek lassítják tested öregedési folyamatait, megőrzik vitalitásodat és energiádat. A rooibos tea fogyasztásával felpörgetheted anyagcserédet is. Egy teáskanálnyi rooibos teát két deci forrásban lévő vízzel önts le, majd hagyd állni öt percig.

Kapcsolódó cikk:
Az 5 leghatékonyabb zsírégető tea »

Dia

Citromfű teaElsősorban idegnyugtatóként él a köztudatban, de fogyókúrád során is sikerrel alkalmazhatod, hogy felgyorsítsd anyagcsere-folyamataidat. A citromfű emellett rendbe hozza bélflórádat és idegességtől terhelt gyomrodat is. Egy teáskanál citromfüvet forrázz le két deci vízzel, majd hagyd állni öt percig a főzetet.

Citromfű tea

Elsősorban idegnyugtatóként él a köztudatban, de fogyókúrád során is sikerrel alkalmazhatod, hogy felgyorsítsd anyagcsere-folyamataidat. A citromfű emellett rendbe hozza bélflórádat és idegességtől terhelt gyomrodat is. Egy teáskanál citromfüvet forrázz le két deci vízzel, majd hagyd állni öt percig a főzetet.

Dia

Zöld teaA kínai eredetű zöld tea kiemelkedő szerepet játszik a zsírok lebontásában. Napi háromszor egy csészével havonta akár két kilogrammnyi feleslegtől is megszabadulhatsz, diétázás nélkül. Egy evőkanálnyi zöld tealevelet egy liter 70°C-os vízzel önts le, majd hagyd állni öt percig.Kapcsolódó cikk:Az 5 legjobb zöld tea - Szerintünk »

Zöld tea

A kínai eredetű zöld tea kiemelkedő szerepet játszik a zsírok lebontásában. Napi háromszor egy csészével havonta akár két kilogrammnyi feleslegtől is megszabadulhatsz, diétázás nélkül. Egy evőkanálnyi zöld tealevelet egy liter 70°C-os vízzel önts le, majd hagyd állni öt percig.

Kapcsolódó cikk:
Az 5 legjobb zöld tea - Szerintünk »

Dia

Oolong teaA kínai eredetű oolong tea átmenetet képez a zöld és a fekete tea között. Rendszeres fogyasztásával megelőzheted a túlsúly kialakulását, mivel javítja anyagcserédet, és eltávolítja testedből a feleslegesen elraktározott vízmennyiséget. Elkészítéséhez egy teáskanálnyi teafüvet önts le három deci 95°C-os vízzel, majd hagyd állni három percig.

Oolong tea

A kínai eredetű oolong tea átmenetet képez a zöld és a fekete tea között. Rendszeres fogyasztásával megelőzheted a túlsúly kialakulását, mivel javítja anyagcserédet, és eltávolítja testedből a feleslegesen elraktározott vízmennyiséget. Elkészítéséhez egy teáskanálnyi teafüvet önts le három deci 95°C-os vízzel, majd hagyd állni három percig.

Dia

Honeybush teaA Dél-Afrikából származó, illatos, sárga virágú cserjéből készülő tea íze kissé a mézre emlékeztet. Abszolút teinmentes, így akár egész nap ihatod: reggel frissítőként, este pedig nyugtatóként. Elkészítésekor egy liternyi forró vízbe tegyél egy evőkanálnyi teafüvet, majd hagyd állni öt percig.

Honeybush tea

A Dél-Afrikából származó, illatos, sárga virágú cserjéből készülő tea íze kissé a mézre emlékeztet. Abszolút teinmentes, így akár egész nap ihatod: reggel frissítőként, este pedig nyugtatóként. Elkészítésekor egy liternyi forró vízbe tegyél egy evőkanálnyi teafüvet, majd hagyd állni öt percig.

Dia

MentateaA mentatea hatékony frissítő ital, és szervezeted salakanyagoktól való megtisztulását is elősegíti. Fogyasztása után megizzadsz, így nagyobb mennyiségű méreganyag távozik testedből. Tíz darab friss mentalevelet helyezz egy teáskanna aljára, majd öntsd le négy deci forró vízzel, és öt percig hagyd állni.Kapcsolódó cikk:A 10 legjobb zsírégető gyógynövény »

Mentatea

A mentatea hatékony frissítő ital, és szervezeted salakanyagoktól való megtisztulását is elősegíti. Fogyasztása után megizzadsz, így nagyobb mennyiségű méreganyag távozik testedből. Tíz darab friss mentalevelet helyezz egy teáskanna aljára, majd öntsd le négy deci forró vízzel, és öt percig hagyd állni.

Kapcsolódó cikk:
A 10 legjobb zsírégető gyógynövény »

Dia

Kombucha teaIgazi méregtelenítő csodaital, mely megszabadítja testedet az emésztési és anyagcsere-zavaroktól, a Candida gombától és a migrénes tünetektől. A kombucha emellett természetes antibiotikumként hat. Elkészítéséhez szükséged lesz egy darab kombucha gombára és fél liter erjesztett teára, melyekből körülbelül tíz nap alatt lehet kész teát előállítani.

Kombucha tea

Igazi méregtelenítő csodaital, mely megszabadítja testedet az emésztési és anyagcsere-zavaroktól, a Candida gombától és a migrénes tünetektől. A kombucha emellett természetes antibiotikumként hat. Elkészítéséhez szükséged lesz egy darab kombucha gombára és fél liter erjesztett teára, melyekből körülbelül tíz nap alatt lehet kész teát előállítani.

Dia

GyömbérteaA gyömbér az egyik leghatásosabb anyagcsere-gyorsító növény, melyből ízletes és frissítő tea is készíthető. A gyömbértea fokozza a veseműködést is, így fogyasztásával kiűzheted szervezetedből a feleslegesen elraktározott vizet. A teát úgy készítheted el, ha megtisztítasz egy ökölnyi méretű gyömbért, majd két liter vízben húsz percig főzöd.

Gyömbértea

A gyömbér az egyik leghatásosabb anyagcsere-gyorsító növény, melyből ízletes és frissítő tea is készíthető. A gyömbértea fokozza a veseműködést is, így fogyasztásával kiűzheted szervezetedből a feleslegesen elraktározott vizet. A teát úgy készítheted el, ha megtisztítasz egy ökölnyi méretű gyömbért, majd két liter vízben húsz percig főzöd.

Dia

Jáva teaA Jáva szigetéről származó teakülönlegesség remek vízhajtó és vesetisztító, sőt, még a magas vérnyomást is enyhíti.  Íze aromás, édeskés. Egy teáskanálnyi teát forrázz le két deci vízzel, majd mindössze két perc várakozás után fogyaszd el.

Jáva tea

A Jáva szigetéről származó teakülönlegesség remek vízhajtó és vesetisztító, sőt, még a magas vérnyomást is enyhíti. Íze aromás, édeskés. Egy teáskanálnyi teát forrázz le két deci vízzel, majd mindössze két perc várakozás után fogyaszd el.

Dia

Gyermekláncfű teaEz a tea az egyik leghatékonyabb salaktalanító szer, ezért diétázás során fokozottan ajánlott a fogyasztása. A vizesedésedtől is elköszönhetsz segítségével, mivel speciális hatóanyagai veseműködésedet a maximumra kapcsolják. Egy teáskanálnyi szárított gyermekláncfüvet önts le két deci hideg vízzel, főzd egy percig a keveréket, majd hagyd állni tíz percig.

Gyermekláncfű tea

Ez a tea az egyik leghatékonyabb salaktalanító szer, ezért diétázás során fokozottan ajánlott a fogyasztása. A vizesedésedtől is elköszönhetsz segítségével, mivel speciális hatóanyagai veseműködésedet a maximumra kapcsolják. Egy teáskanálnyi szárított gyermekláncfüvet önts le két deci hideg vízzel, főzd egy percig a keveréket, majd hagyd állni tíz percig.

Dia

Fehér teaA fehér tea különlegessége abban áll, hogy kétszer több értékes antioxidánst, polifenolt tartalmaz, mint zöld változata, így a rákos megbetegedések megelőzésében is kiemelkedő szerepet játszik. Íze lágy, nem túlságosan karakteres. Két kávéskanálnyi tealevelet önts le két deci 70°C-os vízzel, majd bő öt-hét percig hagyd állni.

Fehér tea

A fehér tea különlegessége abban áll, hogy kétszer több értékes antioxidánst, polifenolt tartalmaz, mint zöld változata, így a rákos megbetegedések megelőzésében is kiemelkedő szerepet játszik. Íze lágy, nem túlságosan karakteres. Két kávéskanálnyi tealevelet önts le két deci 70°C-os vízzel, majd bő öt-hét percig hagyd állni.

Dia

Magyalfa teaA magyalfa leveléből készült tea zsírégető hatásáról ismert, emellett hatékony vízhajtó és gyulladáscsökkentő szer is. A teafüvet - egy teáskanálnyit - két deci hideg vagy meleg vízzel öntsd le. Az íz kedvéért három deci teához adj két deci ananászlevet - ezzel is fokozva a zsírégetést.

Magyalfa tea

A magyalfa leveléből készült tea zsírégető hatásáról ismert, emellett hatékony vízhajtó és gyulladáscsökkentő szer is. A teafüvet - egy teáskanálnyit - két deci hideg vagy meleg vízzel öntsd le. Az íz kedvéért három deci teához adj két deci ananászlevet - ezzel is fokozva a zsírégetést.

Dia

Pu’ erh teaA tea az azonos nevű kínai városról kapta nevét, mely egy kereskedelmi központ volt a Kína, Tibet és India felé vezető utakat keresztezve. A teakülönlegesség fogyasztásával csökkentheted étvágyadat és koleszterinszintedet, illetve serkentheted zsíranyagcsere-folyamataidat. Egy-másfél teáskanál tealevelet három deci vízzel forrázz le, majd hagyd két percet állni.

Pu’ erh tea

A tea az azonos nevű kínai városról kapta nevét, mely egy kereskedelmi központ volt a Kína, Tibet és India felé vezető utakat keresztezve. A teakülönlegesség fogyasztásával csökkentheted étvágyadat és koleszterinszintedet, illetve serkentheted zsíranyagcsere-folyamataidat. Egy-másfél teáskanál tealevelet három deci vízzel forrázz le, majd hagyd két percet állni.

Dia

Borsmenta teaA borsmenta tea segíti az emésztést, megszünteti a farkasétvágyat, sőt, még salaktalanító hatással is bír. Nehezebb, zsírosabb ételek után különösen javasolt a fogyasztása, ugyanis fokozza az epeműködést.  Egy teáskanálnyi teafüvet forrázz le két-három deci vízzel, majd hagyd állni nyolc percig.

Borsmenta tea

A borsmenta tea segíti az emésztést, megszünteti a farkasétvágyat, sőt, még salaktalanító hatással is bír. Nehezebb, zsírosabb ételek után különösen javasolt a fogyasztása, ugyanis fokozza az epeműködést. Egy teáskanálnyi teafüvet forrázz le két-három deci vízzel, majd hagyd állni nyolc percig.

Dia

Lapacho teaA dél-amerikai őserdők kincsének számító fa kérgéből készült tea immunrendszert stimuláló, gyulladáscsökkentő, vízhajtó, méregtelenítő, rákmegelőző és fájdalomcsillapító hatással bír. Egy púpozott evőkanálnyi tealevelet egy liternyi 90°C-os vízzel önts le, majd harminc percig pihentesd letakarva.

Lapacho tea

A dél-amerikai őserdők kincsének számító fa kérgéből készült tea immunrendszert stimuláló, gyulladáscsökkentő, vízhajtó, méregtelenítő, rákmegelőző és fájdalomcsillapító hatással bír. Egy púpozott evőkanálnyi tealevelet egy liternyi 90°C-os vízzel önts le, majd harminc percig pihentesd letakarva.

Dia

Csalánlevél teaA csalántea a fogyókúrák elengedhetetlen kelléke természetes vízhajtó hatásának köszönhetően.  Flavonoidjai és C-vitamin-tartalma fokozza a zsírégetést, sőt, még jó hangulatodról is gondoskodik. Két teáskanálnyi csalánlevelet forrázz le két deci vízzel, majd hagyd lefedve állni öt percig. Napi egy csészénél ne fogyassz többet.

Csalánlevél tea

A csalántea a fogyókúrák elengedhetetlen kelléke természetes vízhajtó hatásának köszönhetően. Flavonoidjai és C-vitamin-tartalma fokozza a zsírégetést, sőt, még jó hangulatodról is gondoskodik. Két teáskanálnyi csalánlevelet forrázz le két deci vízzel, majd hagyd lefedve állni öt percig. Napi egy csészénél ne fogyassz többet.

Dia

Maté teaA maté tea valódi növényi stimuláns, mivel matein nevű hatóanyaga a koffeinhez hasonlóan energiával tölti fel szervezetedet. A teával mérsékelheted éhségérzetedet, illetve fokozhatod emésztésed gyorsaságát is. Két csapott evőkanálnyi maté teát egy liternyi 70°C-os vízzel önts le, majd hagyd pihenni a főzetet öt percig.

Maté tea

A maté tea valódi növényi stimuláns, mivel matein nevű hatóanyaga a koffeinhez hasonlóan energiával tölti fel szervezetedet. A teával mérsékelheted éhségérzetedet, illetve fokozhatod emésztésed gyorsaságát is. Két csapott evőkanálnyi maté teát egy liternyi 70°C-os vízzel önts le, majd hagyd pihenni a főzetet öt percig.

Dia

Hárslevél teaA hárslevél tea magas antioxidáns-tartalma révén segít megőrizni egészségedet, sőt, alakodra is jó hatással lehet, mivel szaponintartalma gondoskodik a megfelelő vízháztartásról. A tea puffadásos panaszok esetén is kiváló orvosságot jelent. Egy evőkanálnyi hárslevelet forrázz le két deci vízzel, majd 15 percig pihentesd a főzetet.

Hárslevél tea

A hárslevél tea magas antioxidáns-tartalma révén segít megőrizni egészségedet, sőt, alakodra is jó hatással lehet, mivel szaponintartalma gondoskodik a megfelelő vízháztartásról. A tea puffadásos panaszok esetén is kiváló orvosságot jelent. Egy evőkanálnyi hárslevelet forrázz le két deci vízzel, majd 15 percig pihentesd a főzetet.

Dia

Chai teaAz indiai teakülönlegesség hatóanyagai fokozzák a zsírégetést, fahéj- és ánizstartalma pedig anyagcserédet is felpörgeti.  Másfél-két evőkanálnyi tealevelet önts le 1,5 liter forrásban lévő vízzel, adj hozzá két-három teáskanál speciális fűszerkeveréket, majd újból forrald fel. Általában tejjel fogyasztják.Kapcsolódó cikk:10 finom zsírégető tea »

Chai tea

Az indiai teakülönlegesség hatóanyagai fokozzák a zsírégetést, fahéj- és ánizstartalma pedig anyagcserédet is felpörgeti. Másfél-két evőkanálnyi tealevelet önts le 1,5 liter forrásban lévő vízzel, adj hozzá két-három teáskanál speciális fűszerkeveréket, majd újból forrald fel. Általában tejjel fogyasztják.

Kapcsolódó cikk:
10 finom zsírégető tea »

Dia

MályvateaA mályvatea rendszeres fogyasztásával felgyorsíthatod anyagcserédet, valamint megtisztíthatod testedet a káros salakanyagoktól és a felesleges víztől. Elkészítéséhez egy teáskanál teafüvet két deci vízzel forrázz le, majd hagyd állni 15 percig. A mályvatea fogyasztását illetően - mint a többi tea esetében is - mindenképp kérd ki háziorvosod véleményét!

Mályvatea

A mályvatea rendszeres fogyasztásával felgyorsíthatod anyagcserédet, valamint megtisztíthatod testedet a káros salakanyagoktól és a felesleges víztől. Elkészítéséhez egy teáskanál teafüvet két deci vízzel forrázz le, majd hagyd állni 15 percig. A mályvatea fogyasztását illetően - mint a többi tea esetében is - mindenképp kérd ki háziorvosod véleményét!
Ezt is szeretjük
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: