Laktató, fogyasztó, béltisztító gyümölcsök

Nem kell éheztetned magad, hogy leadj pár kilót.

Dia

 	Szilva  	Lehet kicsi vagy nagy, édes vagy savanykás, a számos hazai szilvafajta között biztosan találsz olyat, ami megfelel az ízlésednek. Nem csak antioxidánsai miatt érdemes fogyasztanod, hanem azért is, mert kiválóan tisztítja a beleket, így segít megszabadulni a lerakódott salakanyagoktól.

Szilva

Lehet kicsi vagy nagy, édes vagy savanykás, a számos hazai szilvafajta között biztosan találsz olyat, ami megfelel az ízlésednek. Nem csak antioxidánsai miatt érdemes fogyasztanod, hanem azért is, mert kiválóan tisztítja a beleket, így segít megszabadulni a lerakódott salakanyagoktól.

Dia

 	Szeder  	Az egyik legrégebbről ismert gyógynövény vitaminjai elősegítik az anyagcserét és a méregtelenítést, savanykás, fanyar ízének köszönhetően pedig a szeder elcsapja az éhséget is. Kiemelkedően magas rosttartalmának és a benne található apró magocskáknak köszönhetően hatékonyan veszi fel a harcot a lerakódott salakanyagokkal szemben.

Szeder

Az egyik legrégebbről ismert gyógynövény vitaminjai elősegítik az anyagcserét és a méregtelenítést, savanykás, fanyar ízének köszönhetően pedig a szeder elcsapja az éhséget is. Kiemelkedően magas rosttartalmának és a benne található apró magocskáknak köszönhetően hatékonyan veszi fel a harcot a lerakódott salakanyagokkal szemben.

Dia

 	Sárgabarack  	A mézédes sárgabarack csaknem 90%-a víz, szénhidráttartalma viszont alacsony, így sokáig eltelít anélkül, hogy fölösleges kalóriákkal terhelné a szervezetedet. Fogyókúrádat nemcsak anyagcsere-pörgető vitaminjaival, ásványi anyagaival és magas rosttartalmával, de erős vízhajtó tulajdonságával is elősegíti.

Sárgabarack

A mézédes sárgabarack csaknem 90%-a víz, szénhidráttartalma viszont alacsony, így sokáig eltelít anélkül, hogy fölösleges kalóriákkal terhelné a szervezetedet. Fogyókúrádat nemcsak anyagcsere-pörgető vitaminjaival, ásványi anyagaival és magas rosttartalmával, de erős vízhajtó tulajdonságával is elősegíti.

Dia

 	Papaya  	A papaya az egyik legerősebb emésztésgyorsító táplálék. A délről származó gyümölcs képes helyreállítani a bélflóra egyensúlyát, így megkönnyíti az emésztést, a legújabb kutatások szerint pedig koleszterincsökkentő és vércukor-szabályozó tulajdonsága sem elhanyagolható.

Papaya

A papaya az egyik legerősebb emésztésgyorsító táplálék. A délről származó gyümölcs képes helyreállítani a bélflóra egyensúlyát, így megkönnyíti az emésztést, a legújabb kutatások szerint pedig koleszterincsökkentő és vércukor-szabályozó tulajdonsága sem elhanyagolható.

Dia

 	Görögdinnye  	Magas víztartalma miatt a görögdinnye sokáig eltelít, miközben a benne található értékes ásványi anyagok biztosítják az anyagcsere és a zsírégetés zavartalan működését. Puha rostjai kíméletesen, de hatékonyan mossák át a beleket, és hűsítően hatnak az emésztőrendszerre.

Görögdinnye

Magas víztartalma miatt a görögdinnye sokáig eltelít, miközben a benne található értékes ásványi anyagok biztosítják az anyagcsere és a zsírégetés zavartalan működését. Puha rostjai kíméletesen, de hatékonyan mossák át a beleket, és hűsítően hatnak az emésztőrendszerre.

Dia

 	Grépfrút  	Laktató, vitamingazdag déligyümölcs, amit tízóraira vagy uzsonnára, de akár reggelire is fogyaszthatsz. Rostjai rengeteg folyadékot képesek felvenni, ezért a gyomorba érve megduzzadnak, és hosszú időre eltelítenek, majd átmossák a bélcsatornákat. Vitaminjai segítik a zsírégetést, savtartalma pedig fertőtleníti az emésztőrendszert.

Grépfrút

Laktató, vitamingazdag déligyümölcs, amit tízóraira vagy uzsonnára, de akár reggelire is fogyaszthatsz. Rostjai rengeteg folyadékot képesek felvenni, ezért a gyomorba érve megduzzadnak, és hosszú időre eltelítenek, majd átmossák a bélcsatornákat. Vitaminjai segítik a zsírégetést, savtartalma pedig fertőtleníti az emésztőrendszert.

Dia

 	Füge  	Sokáig csak aszalt formában ismertük, de ma már nem lehetetlen hozzájutni a friss fügéhez a nagyobb gyümölcspiacokon. Fogyókúrás szempontból elsősorban lúgosító tulajdonsága fontos, ennek köszönhetően képes ugyanis semlegesíteni a savasító ételek hatását, illetve helyreállítani az elgyötört emésztési folyamatokat.

Füge

Sokáig csak aszalt formában ismertük, de ma már nem lehetetlen hozzájutni a friss fügéhez a nagyobb gyümölcspiacokon. Fogyókúrás szempontból elsősorban lúgosító tulajdonsága fontos, ennek köszönhetően képes ugyanis semlegesíteni a savasító ételek hatását, illetve helyreállítani az elgyötört emésztési folyamatokat.

Ezt is szeretjük
Fotó: