Túlsúllyal és IR-rel küzdött Kitti: így fogyott 20 kilót, és ma ő segít másokon

Kitti 20 kilótól szabadult meg, és olyannyira megszerette ezt az új életformát, hogy ma már edzőként és táplálkozási tanácsadóként ő segít másoknak elérni céljukat.

cover-ok

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokszor nem könnyű rávennie magát az embernek a teljes életmódváltásra, de ha egyszer sikerül, néhány hét alatt teljesen rá lehet kapni az ízére. Egy idő után az egészséges étrend, valamint a testmozgás is természetessé válik, a pluszkilók apadásának beindulása pedig arra sarkall, hogy az ember még kitartóbb és céltudatosabb legyen.

Kitti akkor kezdett életmódváltásba, amikor 64 kilót mutatott alatta a mérleg, amit 157 centis magasságához soknak érzett. Egészségügyi problémái adódtak a túlsúly miatt, ezért tenni szeretett volna azért, hogy újból egészséges és fitt legyen. Fél év alatt 20 kilótól szabadult meg, és olyannyira megszerette ezt az új életformát, hogy ma már edzőként és táplálkozási tanácsadóként ő segít másoknak elérni céljukat. 

"Nem akartam 27 évesen gyógyszereket szedni"

Kitti elsősorban egészsége miatt döntött úgy, hogy életmódváltásba kezd. Úgy érezte, tennie kell magárért valamit, hogy 27 évesen ne kelljen gyógyszert szednie. 

3-ok
Fotó: Bódog Kitti/Dunavölgyi Média Team

- Inzulinrezisztens lettem, és gyomorpanaszaim is voltak. Úgy éreztem, ezen el kell kezdenem változtatni, hiszen nem akartam 27 évesen gyógyszereket szedni. Ahhoz, hogy elérjem a célom, tudtam, hogy mozgásra van szükségem, és meg kell változtatni az addigi étkezésemet, csak így érhettem el eredményt - kezdi történetét Kitti, akinek az elején roppant nehéz volt átállnia az új étrendre.

A cukrot teljesen ki kellett iktatnom az étrendemből, ami nem könnyítette meg a helyzetemet, hiszen előtte szabályosan cukorfüggő voltam. Reggel, délben és este is péksüteményeket ettem. Az első két hétben konkrétan fánkokkal álmodtam, de nem adtam fel. Tudtam, hogy most kell erősnek lennem, és menni fog. Az volt a célom, hogy amikor tükörbe nézek, akkor elégedett legyek azzal a személlyel, aki visszatekint rám, és természetesen az egészségem is rendben legyen, jól érezzem magamat a bőrömben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

"Egyik napról a másikra nem lehet drasztikus változásokat beiktatni"

Kitti jól tudta, ahhoz, hogy az életmódváltása sikeres legyen, és elkerülje a jojóeffektust, fokozatosan kell átállnia az egészséges étrendre. 

- Nem lehet egyik napról a másikra drasztikus változásokat beiktatni, hiszen akkor gyorsan fel is adja az ember. Fokozatosan iktattam ki a cukrot és a fehér lisztes dolgokat. Az edzőm segített az étrend kialakítása során, hiszen nagy tapasztalattal rendelkezett ezen a téren, és rengeteget tanulhattam tőle én is. Természetesen nem voltak csalónapok, hiszen akkor megállt volna a fogyás is, ezeket később vezettük be, amikor már a súly megtartása volt a cél.

Kitti teste az edzéseknek köszönhetően teljesen átalakult.
Kitti teste az edzéseknek köszönhetően teljesen átalakult.
Fotó: Bódog Kitti

Kardióval fogyott, és súlyzós edzéssel izmosodott

Kitti az edzéseket is profi edzővel kezdte, aki teljesen személyre szabta számára a programot.

- Heti három kardio- és három súlyzós edzésem volt, ez bele is fért az időmbe. De ahogy sokaknál, úgy nálam is volt olyan, amikor stagnált a fogyás, és a mérleg nyelve nem akart mozdulni. Ez teljesen normális folyamat, ilyenkor picit módosítottunk az étrendemen, a vízfogyasztásomra sokkal jobban odafigyeltem, és egy kicsit emeltünk a kardión is. Ekkor indult el ismételten a fogyás - mondja Kitti, aki látványos változáson ment keresztül az elmúlt időszakban mind fizikailag, mind mentálisan.

2-ok
Fotó: Bódog Kitti/Dunavölgyi Média Team

- Az elején nem annyira vettem észre magamon a változást, inkább ismerősök kezdték el mondani, hogy mennyire látszik már az eredmény. Természetesen ez motivált abban, hogy folytassam, de az igazi motivációt az adta meg, amikor az első 15 kiló után vérvételre mentem, és minden értékem rendben volt. Ez volt a legnagyobb ajándék. Úgy gondolom, ez egy életre szóló változás lesz.

50 kilót fogyott Angéla

Angéla közel 160 kilóról indult, és másfél év alatt 50 kilót sikerült leadnia, de ez nem a végcél: 10-15 kilótól szeretne még megszabadulni.

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük