8 gyógyító növény, ami nagyon jót tesz a gyomornak: kertben is könnyen termeszthetőek

A kert jótékony hatású növényei a gyomorpanaszokat is csökkentik.

ultet-ultetes-kert
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyomor- és emésztőrendszeri panaszokat hatékonyan enyhítik egyes zöldségek, gyógynövények, így tavasszal érdemes megragadni a lehetőséget azok saját termesztésére a kertben vagy erkélyen.

Az emésztő szervrendszer egészsége támogatható a tudatosan kialakított életmóddal, az elégséges mozgás, a rossz szokások kerülése mellett a megfelelő étrend is kulcsfontosságú. Ehhez számos zöldség, gyógy- és fűszernövény a kiskertben is megtermelhető, némelyik akár egy erkélyen is elél.

Kerti növények a gyomorpanaszok ellen

Tavasszal a kertet nem érdemes parlagon hagyni, egy kis kitartással és odafigyeléssel buja veteményes lehet belőle, amely kedv és egészségügyi igény szerint alakítható. Néhány zöldség még nyugodtan elvethető a földbe, de például a mediterrán fűszernövények szezonja is épp most zajlik, hiszen azok is fagymentes talajt igényelnek. Nem csupán sokat spórolhat az, aki jól használja fel az erkélyét vagy kertjét, de garantáltan frissen szüretelheti a növényeit, amelyeket akár teljesen vegyszermentesen is megtermelhet.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Szűrővizsgálat házilag

Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen addig rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak. Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük