Durván égetik a zsírt, mégsem terhelik az ízületeket: nagy túlsúly esetén is bátran végezhető gyakorlatok

Az izometrikus gyakorlatokkal hatékonyan lehet égetni a zsírt még nagy túlsúllyal is úgy, hogy közben kíméljék az ízületeket.

GettyImages-1404635742
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jelentős túlsúllyal egyáltalán nem mindegy, hogy milyen testmozgást végez az ember, tekintve, hogy az ízületeket nagyon leterhelheti, ami később sérüléseket, akár tartós fájdalmakat is okozhat.

Szakértők egyöntetűen az izometrikus gyakorlatokat javasolják azoknak az embereknek, akik a testtömegindexük, azaz a BMI-jük alapján már az elhízott kategóriába tartoznak, tehát 30, vagy annál magasabb ez az érték.

Izometrikus gyakorlatok túlsúlyosoknak

Ettől függetlenül a BMI önmagában nem feltétlenül jelenti azt, hogy valaki ténylegesen elhízott lenne, hiszen nem veszi számításba az izomtömeget - érdemes testzsírszázalék-mérleggel ellenőrizni a zsírszintet. Mindezekkel együtt az egyik legbiztosabb mutatóként tartják számon manapság is. A túlsúly nem csak a mozgást nehezíti, hanem komoly egészségügyi szövődményekhez vezethet, így nem szabad félvállról venni. Bizonyos esetekben betegségek gátolhatják a fogyást, és csak gyógyszeres terápia mellett tud beindulni. Alapos bemelegítés után az alább látható izometrikus gyakorlatokat érdemes lehet beiktatni a mindennapokba, hiszen a mozgásszegény életmód a melegágya a lassú anyagcserének és a makacs zsírpárnáknak. Ez egy olyan mozgásforma, ahol különböző pózokat kell megtartani statikusan, így feszítik meg az izmokat.

Olvass tovább: nagy túlsúllyal is végezhető hasgyakorlatok kezdőknek

Ezeket a hasgyakorlatokat nagy túlsúllyal is el lehet végezni, kezdők számára is jó választásnak bizonyulhatnak.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük