Ingyenes rákszűrés is vár a Semmelweis Egészség Napon: itt kell jelentkezni rá
Többek közt ingyenes melanoma- és fogászati szűrések, valamint rizikófelmérések is várják az érdeklődőket.

varoterem-orvos-korhaz-rendelo-beteg
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ingyenes lakossági szűrésekkel és érdekfeszítő programokkal várják az embereket a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ szakemberei és az egyetem önkéntes hallgatói Budapesten négy helyszínen a Nagyvárad téri és a Semmelweis Klinikák metrómegállók vonzáskörzetében.

December 6-án rendezi meg a Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvénysorozatának decemberi programját, a Semmelweis Egészség Napot, amelyen számos egyéb program mellett állapot- és kockázatfelmérést, szűrővizsgálatokat is végeznek. 

Szűrővizsgálatok a Semmelweis Egészségnapon

A Semmelweis Egészségfejlesztési Központ szakemberei és az egyetem önkéntes hallgatói jóvoltából az érkezők többek között anyajegyvizsgálatra és anyajegyönvizsgálat-oktatásra is jelentkezhetnek, amellyel a melanoma korai stádiumban kiszűrhető.

Ezeken felül az önkéntesek a szív- és érrendszeri betegségek és a diabétesz rizikóbecslését végzik el a jelentkezőknél, de fogászati szűrés, továbbá táplálkozással, testmozgással, dohányzással és alkoholfogyasztással kapcsolatos kockázatfelmérés is történik, valamint vércukorszintet, vérnyomást is vizsgálnak.

Személyre szabott életmódtanácsok

Az adott rizikóbesorolás, illetve testösszetétel-elemzés alapján személyre szabott életmódtanácsadás is kérhető az orvos- és egészségtudományi hallgatóktól, beleértve a táplálkozással és a mozgással kapcsolatos tanácsokat, valamint irányt mutatnak abban, hogy milyen szakemberhez kell fordulnia az embernek, hogy javuljon egészségi állapota.

A szűrővizsgálatokra az Elméleti Orvostudományi Központban, a Tűzoltó utca 37/47. szám alatt kerül sor, és azokra a helyszínen lehet regisztrálni 14 éves kortól.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Semmelweis Egészség Napon az egészségmegőrző lakossági szűrések mellett vetélkedőkkel, társasjátékokkal várják a gyerekeket és felnőtteket, ráadásul temérdek ingyenes programon, előadáson részt lehet venni. Ezek egy része regisztrációhoz kötött, másik részükre érkezési sorrendben lehet bejutni. A programokról az esemény honlapján lehet tájékozódni.

A rendezvényt 2019. december 6-án, 14 óra és 22 óra között tartják, helyszínei az említett Elméleti Orvostudományi Központ, a Nagyvárad téri Elméleti Tömb, az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet, valamint az Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézet.

A programok között akad olyan, ami a korlátozott létszám miatt már betelt, és a helyszínen majd a lemondások függvényében lehet rájuk regisztrálni, másokra azonban még érdemes elmenni. 

Az érkezők többek között hallgathatnak előadást a vese egészségéről, az állatkísérletekről, a fertőzésekre és sérülésekre adott gyulladásos reakcióról, de az öregedésről, az őssejtekről, a memóriazavarokról, a D-vitaminról, a patikákról, a gyógyszerek hatásáról, a szuperbaktériumokról és a hirtelen halál megelőzési lehetőségeiről is.

Mozgás a megelőzésért

A betegségek elleni harcban a megelőzés a legfontosabb. Az életmódváltás része az egészséges étkezés és a káros szenvedélyek kiiktatása mellett a rendszeres testmozgás is, aminek egyáltalán nem kell unalmasnak lennie.

Ezt is szeretjük