A 3 legjobb influenza elleni házi gyógymód
Szerintünk
A téli időszakban gyakori megbetegedés az influenza. Eláruljuk, mi milyen természetes gyógymódokkal védekezünk.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Még a legegészségesebbekkel is előfordul, hogy egy hétköznapi influenza ledönti őket a lábukról. Van, aki ilyenkor rögtön antibiotikumokhoz nyúl, de szerencsésebb, ha inkább természetes módszerekkel próbálkozol.

Juli – mindent bele

Az én módszerem orvosilag valószínűleg megkérdőjelezhető. Én ugyanis egyszerre nyúlok ilyenkor az összes gyógymód után. Először is, szeretek ilyenkor valami olyat vacsorázni, amihez lilahagyma-salátát lehet enni.

Ez még önmagában nem rossz, hiszen a hagyma vértisztító és baktériumölő tulajdonságú – így segít az egészség megőrzésében. Ezt követően lehetőleg fogyasztok valami igazi vitaminfélét – citrusok formájában. Ez lehet mandarin, citrom, narancs vagy éppen grépfrút. És végül, nem maradhat el a meleg gyógyital sem – ezért forralt bort főzök. Lehetőleg vöröset – egyrészt, mert jobban szeretem, másrészt sok előnyös tulajdonsággal bír. Így például kis mennyiségben javítja a szívműködést, valamint antioxidáns hatású vegyületeket is tartalmaz. Ha pedig mindezekkel megvagyok, akkor nyomás aludni, hogy másnap sokkal jobb közérzettel ébredjek.

Ági – izzasztós módszer

Ha betegség kerülget, általában az izzasztós módszerrel próbálom elűzni a bajt. Először is, veszek egy jó forró fürdőt, lehetőleg gyógynövény-kivonatos habfürdővel dúsítottat. Tapasztalatom szerint ilyenkor a legjobb az eukaliptusz vagy a menta. Az eukaliptusz régóta ismert növény a népi gyógyászatban. Állítólag már az ausztrál őslakosok is használták lázcsillapításra, valamint fertőzések esetén. De a menta is jól ismert antiszeptikus, valamint enyhe fájdalomcsillapító tulajdonságáról.

Ezek a növények erős illóolaj-tartalmuknak köszönhetően nagyon jól alkalmazhatók a különféle betegségek elleni küzdelem során. Ráadásul a fürdő azért is jót tesz, mert kellemesen ellazít, ennek köszönhetően pedig garantált a mély alvás. A fürdő után nagyanyáink házi szerét, a pálinkát alkalmazom. Ez segít a kórokozók elpusztításában, és szintén mély alvást szavatol. Persze nem viszem túlzásba: csak egy kupicával iszom. Végül lefekszem aludni, és másnapra általában semmi bajom.

Eszti – vitaminbomba

Sok mindent kipróbáltam már az influenza ellen, de a számomra legjobb megoldásra csak az utóbbi pár hétben akadtam rá. Szükséges hozzá egy fél citrom, egy egész grépfrút – piros vagy fehér –, egy narancs és egy citromfacsaró. Ezen kívül pedig kell még egy kis víz, egy félliteres korsó és egy evőkanál méz. Jó alaposan kifacsarok minden gyümölcsöt – ügyelve arra, hogy minél több rost kerüljön a facsaró aljába. A gyümölcslevet ezután a korsóba öntöm, és körülbelül egy deciliter vízzel felhígítom – csak, hogy ne legyen túl sűrű, és iható formába kerüljön. Adok hozzá egy evőkanálnyi akác- vagy vegyes mézet – ez utóbbi élettani szempontból kiváló tulajdonságokkal bír. Kicsit ugyan nehéz elkeverni, de a méz garantáltan ellensúlyozza a grépfrút kesernyés ízét, ráadásul torokfájás ellen is kiváló. Lehetőleg nem sokkal azután, hogy megittam a vitaminbombát, lefekszem aludni, és igyekszem jól kipihenni magam. Másnap pedig sokkal jobb kedvvel és közérzettel ébredek.

Ezek a mi kedvenceink. Ha azonban a tüneteid egy-két napon belül nem enyhülnek, feltétlenül keresd fel háziorvosodat!

OLVASD EL EZT IS!

no tanul
  • tanulás
  • táplálkozás

Ezeket edd vizsgaidőszakban!

Ezt is szeretjük