8 finom gyógyvíz és tea, ami jobban hűsít, mint a jégkocka: felfrissítenek nagy kánikula idején

A kánikula idején a jeges italok is némi megkönnyebbülést hozhatnak, de némely gyógynövények, gyümölcsök extrán fokozzák a hűsítő hatást.

GettyImages-1325467128

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyári kánikulában sokan kevés jobb dolgot tudnának elképzelni annál, mint hogy egy jól behűtött, jégkockákkal hidegen tartott itókát kortyolgassanak, pedig ez valójában csak átmeneti megkönnyebbülést okoz.

Szerencsére van lehetőség lehűteni magunkat, méghozzá belülről - nem mintha nem számítana sokat egy hatékonyan működő ventilátor vagy légkondi. De bizonyos gyógynövények, teák segíthetnek a kánikula idején.

Gyógynövények a kánikula idején

Benjamin Zappin gyógynövényszakértő szerint hűsítő és izzasztó növényeket lehet megkülönböztetni. Mindkét fajta segít lehűteni a testet, hiszen valójában az izzadás, bár próbáljuk elnyomni, a szervezetünk klímája, így ha az beindul, rövid időn belül fokozatosan csökkenni fog a testhőmérséklet is. Emellett az alább részletezett növények, hatóanyagaiknak hála, hosszabb ideig hoznak enyhülést a forróságban.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük