3 extra hatékony, forradalmi zsírolvasztó

Ezeket ki kell próbálnod!

Formába akarsz lendülni, de csak néhány heted van? Próbáld ki a következő mozgásformákat!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kánikula, a strandok hívogató könnyedsége, a nyáresti bográcsozások és az árnyas teraszokon kivégzett jégkrémcsodák nem teremtenek tökéletes hátteret egy erőteljes fogyókúrás programhoz. Azonban, ha mégis úgy érzed, most jött el a te időd, a nyaralás partmenti sétáit pedig már a legjobb formádban szeretnéd megejteni, érdemes valami igazán intenzív módszert kipróbálnod.

A következő három mozgásforma amellett, hogy már néhány hét alatt látványos eredményt ígér - mind az alakformálás, mind pedig az állóképesség tekintetében -, újszerű és érdekes, így garantált, hogy unatkozni sem fogsz!

Spinracing

A test izmainak körülbelül 70%-át megmozgató, dinamikus zenével és változatos koreográfiával megfűszerezett csoportos teremkerékpár-edzés az egyik leghatékonyabb módszer az állóképesség és a keringési rendszer fejlesztésére és megerősítésére, ugyanis az egy órás intenzív program során a legtávolabb eső izomcsoportokat mozgatod egyszerre vagy épp felváltva.

A spinracing tartalmaz többek között karhajlításokat, kitartásokat és a felsőtestet érintő statikus mozgáselemeket - leginkább ez az, ami megkülönbözteti a hagyományos spinningtől, mely a felsőtest izomzatát egyáltalán nem veszi igénybe.

Bár a folyamatosan magas intenzitás révén éri el a kívánt hatást, az edzés a fokozatosságnak, a jó hangulatnak, a lassú, a közepes, illetve gyors ütemű zenék, valamint a képzeletbeli lejtők, sík terepek és dombok váltakozásának köszönhetően nem terheli meg szervezetedet, és mind a túlfáradást, mind pedig a túledzettséget elkerülheted.

Az edzés mindemellett fejleszti a koordinációs képességedet, jelentős mennyiségű endorfinhormont szabadít fel szervezetedben, nem utolsósorban pedig anyagcserédet is felpörgeti.

Ha szeretnéd kipróbálni a spinracinget, a további információkért kattints ide!

Cross Training

A Cross Training célja, hogy a legkülönfélébb mozgásformák egyes gyakorlatainak felhasználásával, illetve hatékony és változatos kombinálásával a lehető legtöbb irányból fejlessze testedet, kezdve az állóképességtől a koordináción és a rugalmasságon át egészen az anyagcsere-működés fokozásáig.

A Cross Training előnyei közé tartozik, hogy a szabadban is végezhető, emellett a gyakorlatok nagyobb része nem igényel eszközöket: többségüket saját súllyal kell végezned, ezenkívül súlyzót, esetleg ugrókötelet kell alkalmaznod.

Amellett, hogy a mozgásforma megnöveli fizikai erődet, gyorsaságodat és hajlékonyságodat, remek szórakozás is, melyről a csapatban, illetve a párban végzett gyakorlatok is gondoskodnak. A zsírégetést a változatos köredzéseken kívül az olyan hagyományos mozgásformák beépítése is garantálja, mint például a futás.

Szeretnéd kipróbálni a Cross Traininget? A további információkért kattints ide! 

Kontakt jóga

Az intenzív alakformáló gyakorlatokat magában foglaló kontakt jóga módszerének lényege, hogy párban kell végrehajtatod a megszokott jógagyakorlatokat, így merőben más élményt nyújthat az edzés.

Akár a pároddal, akár egy barátnőddel érkezel az órára, a kölcsönösség, minek részeként segítitek egymás testi fejlődését, illetve abszolút ráhangolódhattok egymásra, valódi lélekfitneszként szolgál, hiszen a közös testi munkával lelki harmóniát is teremtetek.
Amellett, hogy a hatha jóga mozdulatait tartalmazó gyakorlatok önmagukban is alaposan átmozgatnak, a két test mozdulatainak összehangolása fejleszti koordinációs képességedet, illetve rugalmasságot ad izmaidnak, hiszen alkalmazkodnod kell partnered adottságaihoz is.

A nehezebb gyakorlatok megoldásában is segítséget nyújt a páros edzés, így kezdő jógázóként is nyugodtan kipróbálhatod ezt a mozgásformát, melynek népszerűsége többek között abban rejlik, hogy a plusz kilók mellett lelki terheidtől is megszabadulhatsz.

Mindemellett akkor sem kell lemondanod erről az újszerű élményről, ha nincs partnered hozzá, hiszen az órán részt vevő egyedülállók csatlakozhatnak egymáshoz.

Ha szeretnéd kipróbálni a kontakt jógát, a további információkért kattints ide!

OLVASD EL EZT IS!

grepfrut
  • grépfrút
  • villámdiéták

12 nap, 5 kiló

popsi edzes
  • fitnesz
  • edzésterv popsira

Feszes popsi 2 hét alatt!

Ezt is szeretjük