A 10 leggyakrabban hamisított élelmiszer itthon - Így vedd észre a különbséget a jó és a rossz között

Tudtad, hogy például a méz a világ harmadik leggyakrabban hamisított terméke?

kávé-ok-cover
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ember azt gondolná, hogy a boltban kapható élelmiszerek valóban azokat az összetevőket tartalmazzák, melyek a csomagoláson fel vannak tüntetve, mivel ellenőrzött élelmiszerekről van szó, így nem jelenthetnek veszélyt az egészségre. Pedig sajnos itthon is kerülnek a polcra hamisított termékek, ennek következtében pedig káros vagy akár mérgező élelmiszerek a tányérokra.

Az élelmiszer-hamisítás az utóbbi évtizedekben vált nagyipari méretűvé, leggyakoribb módszerei a gyengébb minőségű alapanyagok használata, az olcsóbb termékek átcsomagolása, a szavatosság átírása, a romlott élelmiszer feldolgozása, az eredetvédett termékek hamisítása és a nem bioélelmiszer bioként történő értékesítése - írja az élelmiszermagazin, a storeinsider.hu.

Több ezer tonna szilárd és több millió liter hamisított folyadék

Az Europol és az Interpol legutóbbi, 2016 decembere és 2017 márciusa közötti időszakban végzett 67 országra kiterjedő ellenőrzést: 9800 tonna szilárd és 26,4 millió liter folyékony hamisított terméket vontak ki a forgalomból, 230 millió euró értékben.

Nézd meg, melyik a tíz leggyakrabban hamisított élelmiszer hazánkban, hogyan ismerheted fel az igazit, és mit tehetsz azért, hogy elkerüld a szennyezettet!

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük